Çalışan Buluşları, Patent Ve Faydalı Model Bilgilendirme Semineri

Sayın Üyemiz,

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından Konya Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda TÜRKPATENT işbirliğiyle 13 Nisan 2021 Salı günü 14.00-16.00 saatleri arasında “çalışan buluşları” kavramı özelinde patent ve faydalı modeli de içeren online bir bilgilendirme semineri düzenlenecektir.

TÜRKPATENT Sınai Mülkiyet Uzmanlarından Serkan ÖZKAN’ın konuşmacı olarak yer alacağı programda;

• Çalışan Buluşu kavramı
  • Çalışan Buluşları ile ilgili mevzuat
  • Çalışan Buluşları Uygulama Kılavuzu
  • Başvuru süreci
  • Bedeller, teşvik ve ödüller
  • Patent kavramı
  • Faydalı model kavramı

gibi konular ele alınacaktır.

Ayrıca, soru-cevap imkânıyla destekler hakkında katılımcıların soruları da yanıtlanacaktır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Konya Sanayi Odası

Başkanlığı

Kayıt linki: https://zoom.us/meeting/register/tJwqd-yqrDIsEtRxZXuSwJE5z2EM3iN6q2h1

Çalışan Buluşu: Çalışan tarafından gerçekleştirilen patent veya faydalı modelle korunabilir nitelikte olan hizmet buluşlarını veya serbest buluşları ifade etmektedir.

Patent: Sınırlı bir yer ve süre için üçüncü kişiler tarafından buluşun izinsiz olarak üretilmesini, kullanılmasını veya satılmasını engelleme yoluyla sahibine tanınan tekel hakkıdır.

Faydalı Model: Dünya çapında yeni olan ve sanayiye uygulanabilen buluşların sahiplerine koruma sağlayan bir sınai mülkiyet hakkıdır.

(Kaynak: TÜRKPATENT)