MEKSİKALI İŞ İNSANLARINDAN KSO’YA ZİYARET

Meksika’da otomotiv ve alüminyum sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin temsilcileri Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti. Başkan Büyükeğen’in Konya sanayisi hakkında bilgiler verdiği Meksikalı heyet, daha sonra Konyalı firmalar ile de ikili iş görüşmesi (B2B) gerçekleştirdi.

Konya’nın Türkiye’nin önemli sanayi üretim bölgelerinden biri olduğu bilgisini paylaşan Başkan Büyükeğen, otomotiv sektörünün de Konya’nın önde gelen sektörlerinden olduğunu söyledi. Konya otomotiv sektörünün şehrin ihracatında ilk sırada yer aldığını aktaran Başkan Büyükeğen, “Konya olarak geçtiğimiz yıl 194 ülkeye, 3.3 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik. Bu ihracatımızın içerisinde otomotiv sektörümüzün önemli bir payı var. Sektör sanayicilerimiz, 2023 yılında 807 milyon 853 bin dolarlık ihracat yaptılar. İhracatımızın yaklaşık yüzde 25’ini otomotiv endüstrimiz gerçekleştiriyor. Yine bu yılın Ocak-Nisan döneminde de 278 milyon 962 bin dolar ihracat yaparak, ihracatımızın ilk sırasında yer aldılar. Türkiye genelinde, otomotiv sektöründe en fazla ihracat yapan 7. il konumundayız” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükeğen, yapılacak olan ikili iş görüşmelerinin de verimli geçmesini dileyerek, bu görüşmelerde sağlanacak yeni iş bağlantılarının şehrin ihracatına önemli katkı vereceğini sözlerine ekledi.

Meksikalı iş insanları, Konyalı firmalar ile ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi

Uludağ İhracatçılar Birliği’nin organizasyonu ile Konya’ya gelen Meksikalı iş insanları da, Başkan Büyükeğen’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Heyet adına konuşan Tania Alexa Medina Diaz, Konya’da otomotiv endüstrisine yönelik üretim ve ihracat yapan bazı fabrikaları ziyaret ettiklerini, Konya’nın sektördeki gücünün kendi tahmin ettiklerinden daha fazla olduğunu söyledi ve görüşmelerin çok verimli geçtiğini ifade etti.

Meksikalı iş insanları daha sonra, Konya Sanayi Odası’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerine geçerek, Konyalı sanayiciler ve iş yeri temsilcileri ile görüştüler.