OECD SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM ELKİTABI

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği' nden Odamıza gelen yazıda; OECD tarafından, iki yıllık bir çalışma sonunda, şirketlerin çevreye karşı daha sorumlu olmalarına yardımcı olmak ve şirketleri çevresel performanslarını artırmaya teşvik etmek amacıyla ‘‘Sürdürülebilir Üretim Elkitabı'' (Sustainable Manufacturing Toolkit) adıyla bir online platform kurulduğu belirtilmektedir. ‘‘Sürdürülebilir Üretim Elkitabı'' ile işletme, sektör ve ülke ölçeğinde çevresel performansı ölçmek için uluslar arası geçerliliği olan yaygın ve karşılaştırılabilir göstergeler hizmete sunulmaktadır.

OECD'nin web adresinde, her işletmenin yedi etapta kendi çevresel etkilerini nasıl ölçeceğini gösteren ve çevre sorunlarını daha iyi anlamayı sağlayan bir ‘‘Başlangıç Kılavuzu'' (Start-up Guide) bulunmaktadır. Web platformu ise, göstergelerin hesaplanması hakkında ayrıntılı bilgiler ve yönetim performansı üzerine teknik danışmanlık sağlanmaktadır. Söz konunu online platforma (BURADAN )  ulaşılabileceği hususunu,

Bilgilerinize sunarız.