AB YOLUNDA KÜLTÜRLERARASI HOŞGÖRÜ SERGİSİ, SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE AÇILDI

Konya Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Aktiffelsefe -Yeni Yüksektepe Kültür Derneği işbirliğiyle düzenlenen “AB Yolunda Kültürlerarası Hoşgörü Sergisi”, Selçuk Üniversitesi’nde açıldı. Hoşgörü temalı karikatürlerin yer aldığı serginin açılışını Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin, SÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Nilgün Ottekin, üniversite öğrencileriyle birlikte yaptı.

Serginin açılışında konuşan KSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin, Hz. Mevlana şehri Konya’nın bir hoşgörü diyarı olduğunu, dolayısıyla bu sergiyi de Konya’da açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde açılan sergide, AB ülkelerinin de aralarında bulunduğu 44 ülkeden 140 karikatürist tarafından hazırlanan eserlerden seçilen bazı karikatürler 28 Şubat Pazartesi gününe kadar Konyalı sanatseverlerin beğenisinde olacak.