BU PROJE KONYA SANAYİSİNE YENİ BİR İVME KAZANDIRACAK

Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yükseliyor. Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin inşaatının yüzde 80’inin tamamlandığını söyleyen Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, geçtiğimiz günlerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret ederek merkezin Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesini talep ettiklerini, Bakan Işık’ın öneriye sıcak baktığını hatırlatarak “Merkezin tamamlanarak Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesi ile birlikte Konya sanayisi yeni bir gelişim ivmesi yakalayacak” dedi.

Konya Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı devam eden Bölgesel İnovasyon Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Kütükcü, İnovasyon Merkezi inşaatının büyük bir kısmının tamamlandığını ve yılsonu itibari ile bitirilerek faaliyete geçirileceğini söyledi. Merkezin Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesi ve faaliyete geçmesiyle Konya’nın teknoloji üreten bir sanayi statüsüne kavuşacağını belirten Başkan Kütükcü, orta gelir tuzağından kurtulmak için teknoloji üretmenin şart olduğunu söyledi.

20 bin metrekare üzerine kuruluyor

Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin 20 bin metrekare alan üzerine kurulan büyük bir merkez olduğunu söyleyen Başkan Memiş Kütükcü, “Bölgesel İnovasyon Merkezi 20 bin metrekare arsa üzerinde kurulu. 4 bin 109 metrekare kullanım alanı olan üç katlı bir merkez olacak. Merkezin içerisinde kuluçka ve iş geliştirme ofisleri ile yenilenebilir enerji merkezlerimiz olacak. Ayrıca merkezimize yapılacak olan Tahribatsız Muayene Laboratuarı ile de sanayicilerimizin bu alandaki ihtiyaçları giderilecek’’ şeklinde konuştu.

Yüksek teknoloji üretime yönelmeliyiz

Başkan Kütükcü, tüm gelişmelere rağmen Türkiye’nin milli gelirini son 6 yılda sadece 338 dolar artırılabildiğinin altını çizerek, “Bu bize açıkça Türkiye’nin orta gelir tuzağında olduğunu gösteriyor. Türkiye ve Konya olarak bu orta gelir tuzağından kurtulmanın yolunun yüksek teknoloji üretmekten geçtiğini işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin Teknoloji Geliştirme Merkezi olarak ilan edilmesi ile birlikte sanayicilerin, üniversitelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ortak çalışma kampüsü haline geleceğini söyleyen Başkan Kütükcü,  bu merkezde çalışmalarını sürdüren kurumların da sanayi bölgesi içinde, sanayicinin hemen yanı başında, devletin teknoloji geliştirme merkezlerine sağladığı imkanlardan yararlanarak çalışma fırsatı bulabileceklerini belirtti.