ENDONEZYA’NIN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ, KSO’YU ZİYARET ETTİ

Konya ile Endonezya arasında ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla Konya’ya gelen Endonezya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Nahari Agustini, beraberindeki heyetle Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti.  Ziyarete ev sahipliği yapan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı M. Veli Tekelioğlu, Endonezya ile Türkiye arasındaki kültürel bağlara dikkat çekerek, heyete Konya sanayisi hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekelioğlu, Konya ile Endonezya arasındaki karşılıklı ticareti daha fazla geliştirmek için çalışacaklarını söyledi. Endonezyalı heyet, KSO ziyaretinin ardından Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikaları gezdi.

Endonezya, Konya Tarım Fuarında yer almak istiyor

Türkiye’nin farklı şehirlerinde Türkiye ile Endonezya arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla fuarlara ve çeşitli organizasyonlara katıldıklarını bildiren Endonezya’nın Türkiye Büyükelçisi Nahari Agustini ise, bu yıl da Konya’da düzenlenecek tarım fuarına kapsamlı bir katılım planladıklarını ifade etti.

Karşılıklı yürütülecek çalışmalar dahilinde tarım sektöründe lider konumda bulunan Konya ile ilişkilerin daha fazla gelişeceğini düşündüklerini belirten Büyükelçi Agustini, “ Biz bu yıl Konya’da yapılacak tarım fuarında aktif bir şekilde yer almak istiyoruz. Ülkemizde tarım sektöründe faaliyet gösteren öncü firmalarımızı, Gıda ve Tarım Bakanımızı düzenleyeceğimiz organizasyonla Konya’ya getirerek bu ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Böylece hem tarım sektöründe firmalarımız ticaret yapacak hem de iki ülke arasında ticari tecrübeler paylaşılmış olacak” şeklinde konuştu.

Türkiye ile Endonezya arasındaki ticari potansiyelin son 10 yılda büyük bir gelişme gösterdiğini anlatan Agustini, 2015 hedeflerinin iki ülke arasındaki ticareti 5 milyar dolara ulaştırmak olduğunu da sözlerine ekledi.