Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

GÜRCİSTAN’DAN KSO’YA ZİYARET

GÜRCİSTAN’DAN KSO’YA ZİYARET

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Romanadze, beraberindeki heyet ile birlikte, Konya Sanayi Odası (KSO)’nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Necip Çimen’in ev sahipliği yaptığı ziyarette, Konya ile Gürcistan’ın ticaretinin artırılması için neler yapılabileceği istişare edildi.

Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı M. Zahid Çatlı, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Küçükhemek, ile MÜSİAD Batum Şube Başkanı Hamza Köse’nin yer aldığı ziyarette, misafirlerine Konya sanayisi hakkında bilgi veren KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Konya’nın Türkiye’nin önemli sanayi üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

İşsizlik rakamlarının en az olduğu illerden birinin Konya olduğunu ifade eden Çimen, Gürcistan’a yapılan ihracatı daha fazla artırmak istediklerini ifade etti. Çimen, “Şehir olarak yıllık 3 milyar 260 milyon dolar ihracat gerçekleştiriyoruz. Dünya’da neredeyse ihracat yapmadığımız ülke yok. Geçen yıl Konya’dan Gürcistan’a 38 milyon doları aşkın ihracat gerçekleştirdik. Demir ve çelikten yapılan ürünler, kazanlar, makineler, mekanik cihaz ve aksamları, plastik ürünler en fazla ihraç ettiğimiz ürünlerin başında geliyor. Biz bu ihracat rakamımızın az olduğunu düşünüyoruz. Daha fazla ihracat yapmak için her türlü desteği vermeye, işbirliğini yapmaya hazırız” dedi.

Sanayicilere, Serbest Ticaret Anlaşması’ndan faydalanma çağrısı

Ev sahipliğinden dolayı KSO Başkan Yardımcısı Necip Çimen’e teşekkür eden Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Romanadze de, Konya’daki sanayi bölgelerini ve sanayi tesislerini gezme fırsatı bulduğunu ifade ederek, gördüğü en güzel sanayi tesislerinin Konya’da olduğunu dile getirdi. Konya ile Gürcistan’ın daha fazla iş birliği yapmasını arzu ettiklerini ifade eden Romanadze, “Serbest Ticaret Anlaşmalarımız sayesinde Avrupa Birliği ülkelerine ve daha birçok ülkeye vergiden muaf bir şekilde ürün ihraç edebiliyoruz. Ham mamul ya da yarı mamulü Türkiye’den getirerek, Gürcistan’da işleyebilir, oradan birçok ülkeye gümrük vergisi ödemeden ihracat yapabilirsiniz. Bu avantajdan daha çok Türk sanayicisinin faydalanmasını istiyoruz. Biz iki ülkenin karşılıklı ticaretinin artması için her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.