İKİ BAŞKENTTEKİ KONYALILAR İFTARDA BULUŞTU

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “13. Geleneksel Birlikte Konya’yız İftar Programı”, bu yıl ikinci kez Konya'da gerçekleştirildi.  MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Konya SMMMO ve KONESOB  tarafından “Birlikte Konya’yız” sloganıyla düzenlenen iftarda Ankara’da görev yapan Konyalı bürokratlar hemşehrileriyle 13. kez buluştu.

Gerçekleştirilen programa Konya Valisi Yakup Canbolat,  AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak ile Konya milletvekilleri ve Ankara’daki Konyalı bürokratlar katıldı.

Konya yük olan değil, yük alan şehir oldu

Konya iş dünyası adına konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya'nın örnek şehir olduğunu söyleyerek, şehrin hiçbir zaman yük olmadığını aksine yük alan bir şehir olduğunu ifade etti.  Konya'nın her zaman üreten şehirler arasında yer aldığını dile getiren Kütükcü, "Bugün, 9 organize sanayi bölgemiz, özel sanayi sitelerimiz ve küçük sanayi bölgelerimizle Türkiye’nin üreten gücüyüz. Geçtiğimiz yıl Konyalı sanayicilerimiz, bir milyar 586 milyon dolar ihracatla Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdı. Bu yıl inşallah 1.8 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Yani ihracatçılarımız, yeni bir rekora daha imza atacak. Yine şehrimiz, dış ticaret fazlası veren ender şehirlerden birisi. Türkiye’nin savunma sanayi ihracatında Ankara, İstanbul, Eskişehir ve İzmir’in ardından 5. sıradayız. Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu’nun İller arası Rekabetçilik Endeksi’nde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nin ardından 6. sıradayız. Yani Türkiye’nin en rekabetçi 6. İliyiz.  113 milyar liralık ticaret hacmiyle, Türkiye’de ticaretin en yoğun olduğu 7. İliz" şeklinde konuştu.

Konya Ticaret Borsası'nın elektronik satış salonu ve lisanslı depoculuk faaliyetlerinin şehre değer kattığını aktaran Kütükcü, Konya Ticaret Odası tarafından şehre kazandırılan TÜYAP Uluslararası Fuar alanının Avrupa'nın en büyük tarım fuarına ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, "Sanayi Odamız da, Türkiye’nin 3. büyük OSB’si olan Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yürüttüğü genişleme faaliyetleri ile şehrimize kazandırdığı Innopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve kurulmasına öncülük ettiği Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Konya’yı yatırım odaklı, ileri teknoloji üreten yeni bir geleceğe hazırlıyor" ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek zorundayız

Konya'nın elde ettiği başarıda birlik ve beraberliğin en önemli etken olduğunun altını çizen Kütükcü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konya Sanayi Odası Başkanı olmanın yanı sıra, aynı zamanda, Türkiye’deki 323 organize sanayi bölgesinin çatı kuruluşu olan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK)’nun da Başkanıyım. Bu vesile ile Türkiye’deki tüm OSB’leri geziyor, buralarda sanayicilerle-bürokratlarla sohbet etme imkanı buluyorum.  Oturduğum hemen herkes, Konya’nın birlikteliğine gıpta ile baktıklarını söylüyor.  Bu bizim en büyük kazanımımız.  Bu birlikteliği yaşatmak ve güçlendirmek zorundayız.  Kurucu bir şehre, Konya’ya da bu yakışır."

Ülkemiz, tüm zorluklara rağmen hedefinden sapmadan ilerlemeye devam edecek

Daha sonra konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka da, seçim öncesi Türkiye’de ekonomik bir kriz havasının oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Her seçim öncesi olduğu gibi bu seçimde de ülkemize her türlü yolla saldıran dış güçler şimdi de ekonomi alanında bir kriz havası oluşturmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde dövizde yaşanan sıra dışı hareketlilik ve uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşunun ülkemiz ekonomisi üzerine yaptığı açıklamaları bizleri yine şaşırtmadı. Zira bu kuruluşların birçok kritik sürecin arifesinde Türkiye’nin aleyhinde açıklamalar yaptığına daha önce de şahit olduk. Bu tür açıklamalarla kritik 24 Haziran seçimleri öncesinde uluslararası kamuoyunda Türkiye ekonomisine yönelik bir olgu oluşturulmaya çalışılıyor. 15 Temmuz’daki hain saldırıyı bertaraf eden milletimizin, bu saldırıların da üstesinden geleceğine inancımız tam. Kriz ve çatışmaların yaşandığı, zorlu bir coğrafya da yer alan ülkemiz, yaşadığımız bütün bu zorluklara rağmen, hedefinden sapmadan ilerlemeye devam edecek” dedi.

1000 yıllık kardeşliğimizi bozamayacaklar

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ise, dış güçlerin saldırılarına rağmen vatanın parçalanamayacağını belirterek, "Türkiye çok boyutlu, çok yönlü saldırılar altında. Bir taraftan terör saldırıları bir taraftan ekonomi ile ilgili saldırılar var. İster terör saldırıları ister siyasi saldırılar olsun başaramayacaklar, Türkiye’yi bölemeyecekler, vatanımızı parçalayamayacaklar. 1000 yıllık kardeşliğimizi bozamayacaklar” diye konuştu.

Kimsenin gemiyi delmesine müsaade etmeyeceğiz

Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Konya gibi bir Türkiye arzu ediyoruz. Birlikte Konya’yız, birlikte Türkiye’yiz. Bu birliği koruyamayan ülkelerin ne hala geldiğini Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de, Afganistan'da dünyanın birçok yerinde görüyoruz. Biz bir gemideyiz. Bu geminin isteyen güvertesinde gider isteyen kamarasında isteyen altında, isteyen önünde, isteyen sağında solunda gidebilir. Hiç kimsenin gemiyi delmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Bu böyle bilinsin” dedi.