İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARAŞTIRMASI’NDA KONYA’DAN 15 FİRMA YER ALDI

liste.jpg (233 KB)Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Konyalı firma sayısının bu yıl 14’ten 15’e çıktığını söyleyerek, listede yer alan tüm firmaları ve çalışanlarını tebrik etti.

Kütükcü, “2021 yılı İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 7 firma ile temsil edilen Konya’mız, İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasındaki firma sayısını bu yıl 14’ten 15’e çıkardı. Böylece Türkiye’nin sanayi devleri arasındaki firma sayımız 22 oldu. Konya’mızı ülkemizin sanayi devleri arasında temsil eden tüm firmalarımızı ve çalışanlarını kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarını değerlendiren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, “Konya’mız ekonomideki tüm zorluklara, artan maliyetlere rağmen yatırıma, üretime, istihdam ve ihracata devam ediyor. Şehrimizin bu güçlü yatırım ve üretim motivasyonunu İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de görüyoruz” diye konuştu.

Listede yer alan firmalar

Konya'nın önümüzdeki yıllarda listede daha fazla firma ile yer almasını temenni eden Başkan Kütükcü, şunları söyledi: “Bu yıl ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında RTM Tarım 70. sırada, Safa Tarım 105. sırada, Konya Kağıt 135. sırada, Hekimoğlu Un 252. sırada, Akova Süt 277. sırada, Yıldız Pul 295. sırada, Büyükhekimoğulları Gıda 331. sırada, Çöğenler Yem 343. sırada, İzi Süt 344. sırada, Besa Yemcilik 354. sırada,  Kompen PVC Yapı 445.sırada, Sezersan Matbaacılık 449. sırada, Konya Çimento 462. sırada, Gitaş Gıda 470. sırada, Balcılar Yem 486. sırada yer almıştır.  Listede yer alan tüm firmalarımızı ve çalışanlarını, şehrimizin ekonomisine, üretim ve ihracatına katkılarından dolayı tebrik ediyorum."