INNOPARK, SANAYİCİLERİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNE DESTEK VERİYOR

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Innopark tarafından düzenlenen sempozyumda, Konyalı sanayicilerin dijital dönüşüm ve teknoloji üretimi konusunda Türkiye genelinden pozitif ayrıştığını söyledi. Kütükcü ayrıca, Innopark’ın da sanayicilerin dijital dönüşümüne büyük destek sağladığını aktardı.

Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından, sanayicilerin dijital dönüşümüne katkı sunmak amacıyla, “2.Uluslararası Dijital Endüstri Uygulamaları ve Dijital Dönüşümün Yönetimi Sempozyumu” gerçekleştirildi. Online olarak yapılan Sempozyumun açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Konyalı sanayicilerin, sanayi üretiminde önemli bir rekabet avantajı yakaladığını, bu avantajı daha fazla geliştirmek için teknolojiyi yakından takip ettiğini, yatırımlarını dijital dönüşüm süreçlerine göre şekillendirdiğini söyledi. Kütükcü, “Konya, dijital dönüşüm süreçleri konusunda Türkiye genelinden pozitif ayrışıyor. Öyle ki, bugün şehrimizin üretiminin yüzde 46,6’sı orta-yüksek teknoloji, yüzde 32,3’ü orta-düşük teknolojiden oluşuyor. Orta-yüksek teknolojideki yüzde 46,6’lık üretimimiz, Türkiye ortalaması olan yüzde 24’ün yaklaşık iki katı. Bu oranlar bize, Konya’da orta-yüksek teknoloji üretimine odaklanan bir niteliksel dönüşüm hikayesinin başladığına işaret ediyor” dedi.

KSO, niteliksel dönüşüm için çalışıyor

Konya Sanayi Odası olarak, niteliksel dönüşüm sürecini beslemek için her zaman sanayicilerin yanında olduklarını ve bu konuda birçok çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Kütükcü, şöyle devam etti: “Konya OSB’mizde üretim odaklı kurgulanan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgemiz, bu niteliksel dönüşüm sürecinde Odamızın hayata geçirdiği en kıymetli projelerden biri. Bünyesinde 72 firmanın bulunduğu Innopark’ta, akıllı sistemler, sanal gerçeklik, yapay zeka, siber güvenlik, robotik konularda ürünler ve yazılımlar geliştiriliyor. Sanayicilerimiz de, Innopark’ta geliştirilen ve sanal ortamda tanıtım yapmayı sağlayan, üretim süreçlerini akıllı hale getiren yazılımlara yoğun ilgi gösteriyor. İnşallah sanayicilerimizin bu kararlılığı ve gayreti ile Konya’mız, dijital endüstri uygulamalarını ve dijital dönüşüm süreçlerini de kapsayan Endüstri 4.0’a geçiş sürecini en hızlı tamamlayan illerden olacak.”

Dijital dönüşümde uzman isimler tecrübelerini paylaşacak

Daha sonra konuşan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü ve Sempozyum Yürütücüsü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı da, dijital değişimin yeni iş yapma şekilleri anlamına geldiğini, işletmelerin ve kurumların organizasyonel yapılarında, karar alma mekanizmalarında, üretim proseslerinde, teknolojik alt yapılarında dönüşümü zorunlu kıldığını söyledi. Düzenledikleri sempozyum ile dijital dönüşüm alanında daha somut uygulamalar yapan, iyi uygulamalara sahip konuşmacıları ağırladıklarını aktaran Botsalı, “Innopark, teknoloji odaklı üretime önem veriyor ve şirketlere destek oluyor. Bu yılki sempozyuma üniversitelerden, Ar-Ge merkezlerinden, sanayi kuruluşlarından ve teknoloji sağlayıcı kuruluşlar gibi çok geniş bir katılımcı profilinden katılım sağlandı. Bu düzenlediğimiz sempozyum dijital dönüşüm çalışmalarını en iyi şekilde sürdürmemize destek verecek” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, yurt içinden ve yurt dışından katılan konuşmacılar, sunumlarını gerçekleştirerek, bilgi paylaşımında bulundu.