Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

INNOPARK, YATIRIMCILARI VE GİRİŞİMCİLERİ BULUŞTURDU

INNOPARK, YATIRIMCILARI VE GİRİŞİMCİLERİ BULUŞTURDU

Konya Sanayi Odası tarafından şehre kazandırılan InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından girişimciler ile yatırımcıları bir araya getiren “Konya-Karaman Girişimci-Yatırımcı Buluşması Demoday Programı” düzenlendi. Etkinlik kapsamında 18’i Innopark’ta faaliyet gösteren 20 girişimci, projelerini yatırımcılara tanıttı.

Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde gerçekleştirilen programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ve Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Sanayi ve Teknoloji Konya İl Müdürü Vehbi Konarılı, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Botsalı ile birlikte çok sayıda sanayici ve girişimci katılım sağladı.

Innopark, şehrin katma değer üretimine büyük katkı sunacak

Programın açılışında konuşan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ve Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Innopark’ın girişimcileri ve yatırımcıları buluşturarak yeni iş birliklerinin oluşmasını amaçladığını söyledi. Kütükcü, “Konya Sanayi Odası olarak, bölgemizde inovasyon, Ar-Ge ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi hedefleriyle şehrimize kazandırdığımız Innoparkımız, bugün Türkiye’nin en önde gelen teknoloji geliştirme bölgelerinden biri haline geldi. 2015 yılında faaliyetlerine başlayan Innopark, kısa sürede çok büyük başarılara imza attı. Innopark, “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2020 Yılı Performans Endeksi” sonuçlarına göre; en iyi gelişme gösteren TGB’ler arasında Türkiye 1. si, en iyi kuluçka faaliyetinde bulunan TGB’ler arasında yine Türkiye 1.si, erken aşama TGB’ler kategorisinde de Türkiye 3.sü oldu. Ayrıca, ülkemizdeki faal olan 63 Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde genel sıralamada 17. sırada yer alma başarısı gösterdi. Mavi Okyanus Melek Yatırımcı Ağı ile de, girişimcilerimizle yatırımcılarımızı buluşturmayı amaçladık. 18’i Innopark’ta faaliyet gösteren, toplam 20 teknoloji odaklı girişimcimiz burada stant açarak, fikirlerini ve ürünlerini sergileyecekler. İnanıyorum ki, birbirinden güzel fikirlerin ve projelerin yer aldığı bu stantlarımızda yeni iş bağlantıları kurulacak, yeni projeler ve yeni yatırımlar hayata geçirilecektir” ifadelerini kullandı.

Konya’yı daha yüksek katma değer üreten bir geleceğe hazırladıklarını aktaran Başkan Kütükcü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehir olarak, düşük teknoloji üretiminden hızla uzaklaşırken, orta-yüksek ve yüksek teknolojiye her geçen gün biraz daha fazla odaklanıyoruz.  Üretimimizin yüzde 46,6’sını, yani yarısına yakınını orta-yüksek teknoloji oluşturuyor. Orta-yüksek teknoloji üretimimiz, yüzde 24 olan Türkiye ortalamasının yaklaşık iki katı. Bu pozitif ayrışmayı sürekli besleyerek, dinamik tutarak hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Bugün bizleri bir araya getiren Girişimci-Yatırımcı Buluşması Demoday Programımız da, vesile olacağı yeni işbirlikleri ile bu anlamda çok önemli bir işlevi yerine getirmiş olacak.”

İş dünyasının, gençlerin projelerine yatırım yapması çok kıymetli

Daha sonra konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, Konya’nın son yıllarda sanayicilerinin özverili çalışmaları, güçlü sanayi alt yapısı ve devletin yatırımlarıyla büyük bir sıçrama yakaladığını söyledi. Girişimci ve yatırımcı buluşmalarının da şehir için önemli olduğunu belirten Vali Özkan, “Burada önemli olan öncelikle ve özellikle girişimci ruha sahip, fikri olan genç kardeşlerimizin bu imkânlarla buluşturulması ve fikirlerinin şehrimizin ve ülkemizin hedeflerine hizmet edecek yatırımlara dönüşmesidir. Gerçekleştirilen bu programı, hem yakalanan bu ivmeyi hem de yatırımcı ve girişimcilerin bir arada hareket ettiği ekosistemi ortaya koyması bakımından son derece önemsediğimizi de belirtmek istiyorum. Burada yakalanan birliktelik duygusu ve sinerjiden hareketle şehrimizin sunduğu avantajları da kullanarak gerek ulusal ve gerekse de uluslararası arenada rekabet gücümüzü artıracak ve ulusal sanayi stratejimizin altını dolduracak çalışmaların yürütülmesi noktasında yatırımcı ve girişimcilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Belli bir sermayeye sahip olan iş dünyası temsilcilerimizin, gençlerimizin hayalleri ve projelerine yatırım yapmaları bu noktada çok kıymetli” şeklinde konuştu.

Girişimcilik, MEVKA’nın önceliklilerinden

Daha sonra konuşan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı da, girişimciliğin kendileri için öncelikli konulardan biri olduğunu söyledi. Bostancı, “Başarılı girişimcilik ülkeye üretim, istihdam, katma değer ve ihracat olarak dönmektedir. Bu nedenle girişimcilik Mevlana Kalkınma Ajansı olarak bizlerin de her daim öncelikli konularımızdan birisi olmuştur. Bu doğrultuda Ajansımızca, bölgemizdeki girişimci adaylarının iş fikirlerini hayata geçirebilecekleri altyapıların sağlanabilmesi adına; Karaman İş Geliştirme Merkezi ve şu an içerisinde bulunduğumuz Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ajansımızın güdümlü proje destekleri ile hayata geçirilmiş, Konya’da 750, Karaman’da ise 450 kişi olmak üzere toplamda 1200 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmiştir.  Yine, Mavi Okyanus Melek Yatırımcı Ağı, Ajansımızın katkıları ile Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından kurulmuştur. Bugün gerçekleştirdiğimiz programla da, bölgemizde kurulmuş olan, yüksek katma değer ve hızlı büyüme potansiyeline sahip yeni girişimler ile erken aşamada yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızı bir araya getirmeyi ve yeni yatırımların oluşmasına zemin hazırlamayı amaçladık” dedi.

Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Botsalı da, Mavi Okyanus Melek Yatırım Ağı hakkında bilgiler verdi.

Program, girişimcilerin projelerini sergilemeleri amacıyla açılan 20 standın katılımcılar tarafından ziyaret edilmesi ve 9 girişimcinin proje sunumları ile son buldu.