KAZAKİSTAN HEYETİ BAŞKAN BÜYÜKEĞEN’İ ZİYARET ETTİ

Kazakistan Cumhuriyeti Tarım Bakan Yardımcısı Azat Sultanov ve beraberindeki heyet, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Azat Sultanov’a Konya’nın üretim ve ihracatı hakkında bilgi veren KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, “Konya’mız güçlü bir sanayi alt yapısına, üretim ve ihracat potansiyeline sahip. Kazakistan da bizim ihracat yaptığımız ülkelerden biri. Geçtiğimiz yıl Kazakistan’a olan ihracatımızı yüzde 14 artırdık. Yıllık 33 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş durumdayız. Biz, ticari iş birliğimizi daha fazla artırmak istiyoruz. Bunun için biz her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

“TARIM ALANINDA YATIRIMLAR İÇİN SİZİ KAZAKİSTAN'A BEKLİYORUZ”

Başkan Büyükeğen’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Kazakistan Cumhuriyeti Tarım Bakan Yardımcısı Azat Sultanov, Türkiye ve Konya ile olan ticari ilişkilerini artırmak istediklerini ifade etti. Konya’nın tarım sektöründeki gücünü bildiklerini ve bölgelerinde tarım ve sanayi sektörlerinde her türlü projeye açık olduklarını söyleyen Bakan Yardımcısı Sultanov, “Kazakistan, mermer, maden, kömür, altın, bakır ve tarım alanlarında gelişmiş bir ülke. Biz Türk ve Konyalı şirketlerin de yatırım yapmasını ve Kazak şirketler ile Türk şirketlerin daha fazla iş birliği yapmasını istiyoruz. Kardeşlerimiz olarak sizleri ülkemize bekliyoruz” diye konuştu.