KONYA, ENDÜSTRİ ZİRVESİ’NDE BULUŞTU

Konya, bu yıl, Tarım Fuarı’nın ardından büyük bir ticari organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Konmak, İskon, Konelex, Konya Döküm ve Sac İşleme Fuarlarını kapsayan Konya Endüstri Zirvesi KTO TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerle buluştu. Zirvenin açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu, Türkiye’yi sanayicilerin büyüttüğünün altını çizerek, “Türkiye, bugün bir Yunanistan değilse bunu sanayicilerine borçlu” dedi.

Konya’nın Türkiye’nin ikinci Marmara Bölgesi olacağını vurgulayan Tekelioğlu, “Bu iddiada en kritik rolü de, bu şehrin yatırımcısı, sanayicisi oynayacak. Doğrusu ben bu iddiada, son zamanlarda Konya ihracatında ilk sıraya yerleşen makine imalat sanayinin hayati önem arz edeceğini düşünüyorum. Bakın yapılan bazı araştırmalar, artık makine imalat sanayinin Marmara Bölgesi’nden Anadolu’ya kaymaya başladığına işaret ediyor. Çünkü, artık Anadolu’nun üretim gücünü tüm dünya anladı” şeklinde konuştu. Tekelioğlu, fuarlara katılan tüm firma ve ziyaretçilere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılışta konuşan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Küreselleşmeyle beraber ülkeler arasındaki ticari sınırlar ortadan kalkmaya başlamıştır. Bu durum, işletmelerin hem ulusal rakipleriyle hem de uluslararası rakipleriyle sürekli rekabet içinde olmalarına zemin hazırlamıştır. Dolayısıyla işletmeler günümüzde daha sıkı ve zorlu bir rekabet ortamı içinde gelişimlerini ve devamlılıklarını sürdürmek zorundadırlar. İşletmelerin başarılı olmaları için küresel rekabet stratejilerini etkin bir şekilde kullanabilmelerinin yanı sıra aynı zamanda sürekli bir yenilik ve gelişim içinde olmaları gerekmektedir. İşletmeler, karlarını pazar paylarını artırmak ve devamlılıklarını sürdürebilmek için hızlı değişime ayak uydurmak zorundadır. Bunu başarabilmek için dünyayı takip edeceğiz, geri kalmayacağız daha önde gitmenin stratejilerini oluşturacağız. Değişikliği ve yeniliği takip etmenin yollarından biri de fuarlardır. Konya makine ve döküm sektöründe Türkiye’nin ve dünyanın lider şehirlerinden biridir. Bugün bu fuarlarımız 6 holü dolu marka fuar haline gelmiş ise bundan en çok sektörlerimiz karlı çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Konmak, İskon, Konelex, Konya Döküm ve Sac İşleme Fuarlarını kapsayan Konya Endüstri Zirvesi’nin açılışını yaparak, stantları gezdi.