KONYA İL VE İLÇELERİ ODA-BORSA MECLİS ÜYELERİ İSTİŞARE TOPLANTISI, TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NUN KATILIMI İLE YAPILDI

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapılan “Konya İl ve İlçeleri Oda-Borsa Meclis Üyeleri İstişare Toplantısı”, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ile ilçe oda-borsa başkanları, meclis başkanları ve meclis üyelerinin yoğun katılımıyla yapılan toplantıda meclis üyelerinin sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Hisarcıklıoğlu, görevlerinin iş dünyasının taleplerini icra makamlarına iletmek olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu’dan Konya oda ve borsalarına teşekkür

Hisarcıklıoğlu müşterek toplantıda yaptığı konuşmada, pandemi döneminde de, oda ve borsa başkanları ile birlikte çalışarak, üyelere yönelik pek çok desteğin çıkmasını sağladıklarını ifade etti. Daha yapılması gereken çok iş bulunduğunu ve sıkıntıların tam anlamı ile bitmediğini belirten TOBB Başkanı, “Bunları da takip ediyor ve dile getiriyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu, hem Memiş Kütükcü, hem Selçuk Öztürk hem de Hüseyin Çevik Başkanın tecrübe ve bilgi birikiminden Ankara'da istifade ettiğini belirterek, üç başkanın da üyelerinin sıkıntılarını beklentilerini en hızlı şekilde kendisine ve icra makamlarına ilettiklerini söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu akredite olarak üyelerine beş yıldızlı hizmet veren Konya'daki oda-borsalara bu vizyonları ve çalışmaları için de teşekkür etti.

Konya’ya 9 okul müjdesi

Konya için 9 yeni okul müjdesi veren TOBB Başkanı şunları söyledi: “Konya’da güzel bir işe daha başlıyoruz. Biliyorsunuz, TOBB olarak burada, Başkanlarımızın girişimi sonucunda, bir Hukuk Fakültesi yapmıştık. Şimdi de Konya’daki tüm Oda-Borsa başkanlarımızın talebiyle, TOBB Yönetim Kurulunda yeni bir karar aldık. Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra, Doğanhisar, Ereğli, Ilgın, Karapınar ve Seydişehir ilçelerinde birer okul olmak üzere, Konya’da tam 9 okul daha yapacağız. Konya’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.”

Konya, lider sanayi şehirleri arasında

Toplantıda konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’nın sanayileşme serüvenine dikkat çekerek, şehrin son 10 yılda ciddi bir makas değiştirdiğini söyledi. Konya’nın Türkiye’nin en güçlü sanayi üretim merkezlerinden biri haline geldiğini ifade eden Kütükcü, “26 ana sektör ve 80’in üzerinde alt sektörde güçlü sanayi alt yapımızla Türkiye’nin lider şehirleri arasındayız. Konya’mız bugün makine ve savunma sanayi ihracatında 4. sırada, otomotiv endüstrisi ihracatında 7.sırada yer alıyor. Türkiye’nin en fazla dış ticaret fazlası veren şehirleri arasındayız. Yine marka, faydalı model, patent ve tasarımda da lider şehirler arasındayız. 2021 yılı verilerine göre; faydalı modelde Türkiye’de 5., marka tescilinde 6., tasarım başvurusunda 7., patentte 9. sıradayız.  Yani üretiyoruz, ticaret yapıyoruz, marka değerimizi de her geçen gün artırıyoruz” diye konuştu.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise her türlü zorlukta birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Türkiye ekonomisi her şeye rağmen, her türlü zorluğa göğüs gererek büyümeye devam ediyor. Bunda Türk özel sektörünün büyük payı bulunmaktadır. Özel sektörümüzün yaşadığı her türlü sorunu çok hızlı bir şekilde ekonomi yönetimine iletmeniz ve çok büyük bir oranda çözüm üretilmesi özel sektörümüzün durmadan yolunda devam etmesini sağlamaktadır."

"Ülkemiz gıda krizi yaşamamıştır"

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik de toplantının önemine işaret ederek, "Gayretlerinizle sektörlerimiz üretimini sürdürmüş, ülkemiz gıda krizi yaşamamıştır. Bu başarı; devletimizin, üretimden, istihdamdan, yatırımdan yana tavır alan üreticilerimizin, özel sektörünündür. Sektörümüzün önünün açacak, ülkemizi tarımsal üretim ve ticaretinde ileriye taşıyacak sorunlarımız elbette bitmedi. Bunları da devamlı dile getiriyor, çözüm sağlamak için uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Konya iş dünyası sorunlarını ve taleplerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ileterek destek istedi.