KONYA SANAYİ ODASI’NIN ‘İTHAL AYAKKABIYA EK VERGİ’ GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ

Ayakkabı ithalatının sınırlanarak, yerli üretimin desteklenmesi amacıyla Ekonomi Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunan Konya Sanayi Odası’nın girişimleri sonuç verdi. Ekonomi Bakanlığı ayakkabı ithalatına ek vergi getirdi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 10 Ağustos’tan itibaren bazı ayakkabı ve ayakkabı üretiminde kullanılan ürünlere en az 3, en fazla 50 dolar ilave gümrük vergisi uygulanmaya başladı

Yerli üretimi desteklemek amacıyla alınan ek vergi kararının son derece memnun edici olduğunu bildiren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Konyalı Müsteşarı Ziya Altunyaldız’a teşekkür etti.  Başkan Kütükcü, bu kararın ayakkabı sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşları ile birlikte hareket etmenin bir meyvesi olduğunu ve sektörün rekabet gücünü artıracağını ifade etti.

“Çaba sarf etmeye devam edeceğiz”

Başkan Kütükcü, Konya Sanayi Odası’nın sektörlerin sorunlarını yakından takip etmeye, çözüme kavuşması için girişimlerde bulunmaya devam edeceğini bildirerek, “Biz Türkiye’nin geleceğinin de, Konya’nın geleceğinin de sanayi üretiminde olduğuna, bunun için sanayinin temelini oluşturan sektörlerin sorunlarının çözüme kavuşturulmasının hayati önem arz ettiğine inanıyoruz. Bu noktada, özellikle yerli sanayinin desteklenmesi, yerli üreticilerimizin rekabet gücünün ucuz ve kalitesiz ürünler karşısında erimemesi için, diğer kurumlarımızla birlik-beraberlik içerisinde çaba sarf etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Resmi Gazetede yayımlanan karara göre ek gümrük vergisi uygulanacak ayakkabılar; dış tabanı ve yüzü kauçuk veya plastik su geçirmez henüz birleştirilmemiş ayakkabılar ve birleştirilmiş haldeki ayakkabılar (GTP 64.01 ve 64.02), tabanı kauçuk ya da plastik üstü deri ayakkabılar ((GTP 64.03), tabanı plastik ya da kauçuk ancak üstü bez ayakkabılar (GTP 64.04), diğer ayakkabılar (GTP 64.05) olarak sıralandı.