KONYALI SANAYİCİLER, SEKTÖREL GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Konya otomotiv yan sanayi sektör sanayicileri, Konya Sanayi Odası tarafından KOSGEB destekli düzenlenen Las Vegas’taki AAPEX Otomotiv Yedek Parça Fuarı’nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü’nün heyet başkanlığında gerçekleştirilen programda, ikili iş görüşmeleri de yapıldı.

38 firmadan 40 sanayicinin katıldığı ABD programını değerlendiren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, fuar ziyaretleri ve ikili iş görüşmelerinin son derece verimli geçtiğini söyledi.  Konyalı sanayicilerin kendi sektörleriyle ilgili dünyadaki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini vurgulayan Başkan Kütükcü, “Konya otomotiv yan sanayi sektörü, şehrimizin toplam ihracatının yüzde 21’ini oluşturan, güçlü üretim ve istihdam kapasitesiyle Konya’nın büyümesine pozitif katkı veren kritik bir sektör. Dünyanın en önemli markalarına üretim yapan otomotivcilerimiz, bu güçlerini artırabilmeleri için yeni trendleri, teknolojileri çok yakından takip ediyor. Las Vegas’taki AAPEX Otomotiv Yedek Parça Fuarı’nda da; klima, otomotiv aydınlatma, elektrik sistemleri ve piller, soğutma sistemleri, sürtünme ve fren sistemleri, süspansiyon, ön uç ve motor aktarma parçaları gibi pek çok alandaki yenilikleri yakından görme imkanı buldular. Ayrıca New York’taki bazı fabrikaları ziyaret ederek, üretim teknolojilerini yakından tanıma imkanı bulan sanayicilerimiz, burada ikili iş görüşmeleri de yaptı” şeklinde konuştu.

Başkan Kütükcü’ye Üyelik Plaketi

Konyalı iş adamlarından oluşan heyet ABD programı kapsamında New York Ticaret Odası’nı da ziyaret etti. New York Ticaret Odası üyesi yaklaşık 50 firmayla Konyalı sanayicilerin B2B-ikili iş görüşmeleri yaptığı ziyarete, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ile New York Ticaret Odası Başkanı Mark Jaffe de katıldı.  Başkan Kütükcü, ziyarette New York Ticaret Odası üyelerini Konya’ya ederken, New York Ticaret Odası Başkanı Mark Jaffe, bundan memnuniyet duyacaklarını, önümüzdeki aylarda Konya’ya 20 kişilik bir heyetle program düzenleyeceklerini bildirdi.  Mark Jaffe ayrıca, Başkan Kütükcü’ye Üyelik Plaket’i takdim etti.

ABD programına katılan firmalar: Kürkar Döküm, Mustafa Ceylan Makine, Koneks Piston, Mutlu Alpler, Başaran Gödeneli, Nurdöksan, Kağan Döküm, Gültekinler Oto, Arıcıoğlu Torna, Tekelioğlu Cıvata, Konpar, Kahveci Otomotiv, Dikmen Otomotiv, KYS Kürkçü Döküm, Yüksel Balatacılık, Arev İnşaat, Yağbasan Otomotiv, Göktaşlar, Göksan Prefabrik, Sayılgan Emlak, Güleryüz Hafriyat, Yamaner İnşaat, Birol Akıncı İnşaat, Göktuğ Plastik, Urgan Kardeşler, Ayzade İnşaat, Çankaya Fotoğrafçılık, Safi Mühendislik Emlak, Huzur İnşaat, Saha Sarı Orman Ürünleri, Koyuncu Yapı, Omtec Bursa, Beşparmak Otomotiv, Erkaya Otomotiv,  Ayyıldız, Detay Kalıp Makine, Çizgi Mühendislik.