KONYALI SANAYİCİLERE YEŞİL DÖNÜŞÜM DESTEK ÇAĞRILARI ANLATILDI

Konya Sanayi Odası ve KOSGEB Konya İl Müdürlüğü tarafından “KOSGEB KOBİ Yeşil Dönüşüm Destek Programı” Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan KOSGEB İl Müdürü İsmail Özdemir, Yeşil Sanayi Destek Programı 2023 Yılı Çağrıları kapsamında, iki çağrı türü olduğunu söyledi. KOBİ’lere Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi Proje Teklif Çağrısı ile 14 milyon TL’ye kadar destek verilebileceğini aktaran Özdemir, Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı ile de 4 milyon TL’ye kadar destek verileceğini ifade etti.  Özdemir, Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı ile desteklenen sektörler içerisinde yer alan KOBİ’lerin enerji verimliliği, su verimliliği, ham madde verimliliği, sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşüm, endüstriyel simbiyoz ve döngüsel ekonomi başlıklarında hazırlayacakları projelerin destekleneceğini bildirdi. İşletmelerin iki çağrıdan sadece birine başvuru yapabileceğini dile getiren Özdemir, her iki çağrı için de ortak başvuru kriterlerini şöyle sıraladı: “İşletmelerin 10-249 arası çalışana sahip olması ve yıllık net satış hasılatlarının 10-500 milyon TL arasında olan küçük ya da orta ölçekli işletmeler olması gerekmektedir. Firmalar toplam bütçesi en az 1 milyon TL olan proje sunmalıdır. İşletmeler, başvurudan önceki onaylı son mali yılda bilanço usulü defter tutmalıdır. Toplam proje bütçesi, başvurudan önceki onaylı son mali yılda net satış hasılatı veya bilanço tutarının herhangi birinden düşük olmalıdır. Firmalar, findeks raporuna göre orta riskli, az riskli, iyi veya çok iyi gruplandırmalarından birinde yer almalıdır.”

Başvuruların KOSGEB resmi internet sitesinde yer alan e-hizmetler menüsü üzerinden yapılabileceğini aktaran Özdemir, her iki çağrı türündeki destek miktarları ve şartları hakkında da bilgiler verdi.

Yeşil Sanayi Destek Programına başvuru yapacak işletmeler, KOSGEB resmi internet sitesi üzerinde de detaylı bilgilere ulaşabilmektedir.