KSO BAŞKANI BÜYÜKEĞEN’DEN SANAYİCİLERE MEKTUP

Çok Kıymetli Sanayici Kardeşim,

10 ilimizde yıkıcı etki gösteren depremden dolayı, ülke olarak zor günlerden geçiyoruz.  Ateş bu kez sadece düştüğü yeri değil, hepimizin yüreğini yaktı.  Öncelikle depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Değerli Kardeşim,

Acımızın büyüklüğü yüreğimizi dağlarken, sanayicilerimizin özverisi ve yardımseverliği ile her zamanki gibi bir kez daha gurur duyduk. Bölgedeki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için adeta seferber olan şahsınıza ve her bir sanayicimize yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.   Konya Sanayi Odası olarak biz de, deprem anından itibaren, sizlerin destekleri ile bölgedeki kardeşlerimizin yanındayız. Odamız bünyesinde kurduğumuz Afet Koordinasyon Masası ile süreci çok yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Başlattığımız Yardım Kampanyası’na bulunduğunuz katkılarla, insani ve teknik yardım araçlarımızı anlık ihtiyaçlar doğrultusunda bölgeye göndermeye azami ölçüde dikkat ettik.

Ancak malumunuz şiddeti ve kapsamı itibariyle çok büyük hasarlar oluşturan depremden dolayı, bölgedeki insanlarımızın ihtiyaçları devam ediyor. Özellikle ağır kış şartları barınmaya yönelik ihtiyaçları öne çıkarmayı sürdürüyor. Dolayısıyla başlattığımız Yardım Kampanyası ile bölgedeki insanlarımızın barınmaya yönelik konteyner ihtiyaçlarına destek olmaya devam edeceğiz.

Konya’mızın Hatay’da kuracağı Konteyner Kent için Odamızın açtığı hesaba yapacağınız nakdi yardımlar, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan alınan fetvaya göre zekat olarak da sayılacaktır. Yapacağınız yardımların açıklama kısmına “BAĞIŞ” veya “ZEKAT” olacak biçimde belirtmenizi rica ederiz.

Bugüne kadar yaptığımız tüm bağış ve destekler için teşekkür ediyor, yardım kampanyamıza nakdi desteklerinizin devamını özellikle rica ediyorum. Sağlıkla kalın

Saygılarımla,

Mustafa BÜYÜKEĞEN