KSO, ŞEHRİN TEKNOLOJİ ÜRETİMİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkan Yardımcısı M. Zahid Çatlı, Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı’ etkinliğine katıldı.

Programın açılışında konuşan KSO Başkan Yardımcısı Zahid Çatlı, firmaların rekabet güçlerini artırmaları için  inovasyona ağırlık vermeleri gerektiğine dikkat çekti. Oda olarak şehrin ürettiği katma değeri artırmak için yaptıkları çalışmaları anlatan Çatlı, “Odamız öncülüğünde şehrimize kazandırdığımız Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgemiz, bu alandaki en önemli projemiz. 7 üniversitenin, kamu ve özel sektörün ortak olduğu, yönetimini birlikte gerçekleştirdiği Innopark, bölgemizde yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesinde önemi bir rol üstlenmiş durumda.  Buradaki atölyelerde ve ofislerde yer alan 73 katılımcı firmamız, akıllı üretim, artırılmış veya sanal gerçeklik, otonom sistem, yapay zekâ, siber güvenlik, sensör, robotik, haberleşme, biyoteknoloji, tarım, gıda teknolojisi alanlarında ürünler, yazılımlar ve teknolojiler geliştiriyor, bölgesel ve ulusal kalkınmaya güçlü destek sağlıyor.  Innopark’taki firmalarımız 2 milyon 200 bin dolara yakın ihracat gerçekleştirdi, 35’i uluslararası olmak üzere 152 adet patent başvurusu yaptı.  Yine firmalarımız 367 ürün geliştirdi. Bu ürünlerin büyük çoğunluğu da, prototip aşamasını geçerek, ticarileşmiş durumda” dedi.

Çatlı, Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı etkinliği kapsamında da yeni iş birliklerinin oluşacağını ve bunların şehrin teknoloji odaklı sanayi üretimine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını aktararak, buradan doğacak iş birliklerine kapılarının her zaman açık olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından, Teknoloji Köprüsü: İnovasyon ve İş Birliği Proje Pazarı’nın açılışı gerçekleştirildi ve sergi alanı gezildi.