KSO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konya Sanayi Odası'nın Temmuz ayı olağan meclis toplantısında konuşan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya'nın dış ticaret fazlası veren bir il olmaya  devam ettiğini, Konyalı sanayicilerin bu dönemde ihracata daha fazla ağırlık verdiğini bildirdi.

Konya Sanayi Odası, Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in başkanlığında yapılan toplantıda, ekonomik gelişmeler hakkında bilgiler veren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, şehir ekonomisi ile ilgili yaptığı sunumunda, Konya'nın yılın ilk 6 ayındaki ihracat rakamında 1 milyar 2 milyon 522 bin dolara ulaştığını söyledi. Ocak-Haziran döneminde en çok ihracat gerçekleştiren ilk üç sektörün makine ve aksamları, otomotiv endüstrisi ile hububat, bakliyat ve yağlık tohumlar sektörü olduğu bilgisini veren Kütükcü, "Sanayi mamullerinin ihracatımız içindeki payı yüzde 74,57, tarım mamullerinin payı yüzde 23,03, madencilik sektörünün payı ise yüzde 2,40 olarak gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Konya'nın ihracatının ithalatından fazla olduğunu ve şehrin dış ticaret fazlası veren 8. il konumunda bulunduğunu ifade eden Kütükcü, "2018 yılı Ocak-Mayıs döneminde  307 milyon 474 bin dolar dış ticaret fazlası veren ilimiz, bu yılın aynı döneminde dış ticaret fazlasını 535 milyon 679 bin dolara çıkararak, son 5 yıllık dönemin en yüksek dış ticaret fazlasını verdi. Aynı zamanda, ihracatın ithalatı karşılama oranı 2018 yılının Ocak-Mayıs döneminde yüzde 171,60 iken, bu yılın aynı döneminde yüzde 250,85 olarak gerçekleşti" dedi.

Konya Sanayi Odası tarafından yaptırılan Konya İmalat Sanayi Güven Endeksi araştırmasının Mayıs ayı sonuçlarını da değerlendiren Kütükcü, imalat sanayindeki genel gidişata bakıldığı zaman, Konya'nın Türkiye geneline göre daha iyi bir performans sergilediğini söyledi.

Kütükcü, daha sonra Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin aylık faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.