Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

KSO’DA 5. VE 6. MESLEK KOMİTELERİ SEKTÖRLERİNİ ANLATTI

KSO’DA 5. VE 6. MESLEK KOMİTELERİ SEKTÖRLERİNİ ANLATTI

Konya Sanayi Odası’nın Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda, 5. ve 6. meslek komitesinin temsilcileri sektörlerine yönelik bilgilendirmelerde bulunarak, komitelerinin sorun ve taleplerini dile getirdi.

Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Memiş Kütükcü’nün başkanlığında yapılan ve KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen’in Oda’nın aylık faaliyetleri hakkında bilgi verdiği meclis toplantısında, 5. ve 6. meslek komitesi temsilcileri de birer sunum yaptı.

İlk olarak kürsüye gelen Konya Sanayi Odası’nın Yem, Yumurta, Süt ve Süt Ürünleri Sanayini temsil eden 5. Meslek Komitesi’nin Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Sürücü, süt ve yumurta sektörünün önemine dikkat çekti. Hayvansal üretimin genel sorunlarının çözümü için bitkisel üretimin önemli olduğunun altını çizen Sürücü, “Sektörün hammadde ihtiyacını karşılaması nedeniyle tarım sektörünün gelişimi ve sürdürülebilirliği önemlidir. Yem, çözümün bir parçasıdır. Bu kapsamda sürü yönetimi ve sürdürülebilirlik kavramlarına daha fazla hassasiyet gösterilmelidir” şeklinde konuştu. Sürücü, sektörün kalifiye eleman bulamama ve enerji maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı da sorunlar yaşadığına vurgu yaptı. 

KSO’nun Tekstil, Konfeksiyon, Triko ve Halı Sanayini temsil eden 6. Meslek Komitesi Başkanı Metin Ceran da sunumunda, komitelerindeki sektörlerin ülkenin önemli imalat sanayi kollarından biri olduğunu söyledi. Sektörlerinin başta gelen sorunlarının yüksek üretim maliyetleri ve nitelikli ara eleman ihtiyacı olduğunu aktaran Ceran, “Küçük ve orta ölçekli firma yapısı nedeniyle rekabette yaşanan sorunlar, üniversite sanayi iş birliğinin istenen düzeyde olmaması, temel hammaddelerin üretimin talebini karşılayamaması, yabancı personel istihdamı sektörlerimizin önde gelen sorunları arasında yer almaktadır” dedi. Komite olarak üyelerden gelen sorunların çözümü için çalıştıklarını ifade eden Ceran, eleman ihtiyacı sorununun önüne geçmek için yapılabilecek önerilerini şöyle anlattı: “Nitelikli eleman ihtiyacı sorununu karşılayabilmek için meslek liselerinden mezun olan gençlerin işe yerleştirilmeleri konusunda iş birliği yapılmalı, öğrencilere meslek seçimi öncesinde bilgilendirici yönlendirmeler daha fazla yapılmalı. Eğitmenlerin meslek içi eğitime ihtiyaç duymaları durumunda işletmelerimizin bu kapsamda kullanılmasına imkan sağlanmalı.”