KSO’DA KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından, KOSGEB Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necip Çimen, KOBİ’lerin rekabet güçlerini artıracak, ölçek büyütmelerini destekleyecek yeni destekler açılması gerektiğini söyledi.

KSO Konferans Salonu’nda sanayici ve iş yeri temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Konya’nın KOBİ ağırlıklı işletme yapısına sahip olduğunu ve bu KOBİ’lerin başarılı bir sanayileşme hikayesi yazdığını söyledi. Konya’nın KOBİ’lerin gücü ile Türk sanayisine lokomotiflik yapan sanayi şehirlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Çimen, “Türkiye’nin sanayi üretimine ve kalkınmasına önemli destekler veriyoruz. 3.2 milyar doları aşan ihracatımızla, Konya markasını dünyada gururla temsil ediyoruz. Tabii bir yandan Konya’mızın, KOBİ’lerimizin başarıları ile gurur duyarken, bir yandan da KOBİ’lerimizin rekabet güçlerini artıracak, ölçek büyütmelerini destekleyecek yeni yollar da açmak zorundayız. İşte bugünkü toplantımızda da KOSGEB destekleri ile ilgili bilgi verilecek. İnşallah bundan sonra da bu tür işletmelerin rekabet güçlerini artırmaya yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

KOSGEB desteklerine başvurular e-devlet üzerinden

Çimen’in konuşmasının ardından KOSGEB Konya KOBİ Uzmanı Haluk Ercan, KOSGEB’in destek çağrıları, Ar-Ge ve inovasyona yönelik destekleri hakkında bilgiler verdi. KOSGEB’in destek programlarının bazılarının proje bazlı, bazılarının çağrı proje bazlı, bazılarının da her zaman açık türde destekler olduğunu anlatan Ercan, “KOBİ Teknolojik Yatırım Destek Programında teknolojik yatırım yapmak isteyen işletmelerin yapacağı yatırımlar destekleniyor. İnternet sitemiz üzerinden teknolojik yatırıma giren üretim alanlarının listesi var. Bu alanlarda üretim yatırımı yapacaksınız, projesini hazırlamanız halinde uygun görülürse yatırımlarınız destekleniyor” diye konuştu.

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programının da çağrılı ve her zaman açık olan destek programları olduğunu belirten Ercan, işletmelerin bu destek programına da başvuru yapabileceklerini bildirdi.

Ercan, KOSGEB desteklerinin tamamının e-devlet üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek, evrak getirip götürme işlemleri ile uğraşılmadığını da sözlerine ekledi.