KSO’DA, SERBEST BÖLGE DESTEKLERİ KONUŞULDU

Konya Sanayi Odası tarafından ‘Serbest Bölge Destekleri, Ülkemize ve Yatırımcılara Sağladığı Avantajlar’ konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Zahid Çatlı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Bilgen Salih Narlı tarafından, serbest bölgelerdeki avantajlar anlatıldı.

Türkiye’de 20 tane serbest bölge olduğunu ve buralardaki avantajları anlatan Narlı, “Türkiye’deki serbest bölgelerde şu anda gıda işleme ve paketleme, tekstil, elektrik-elektronik, makine, otomotiv, tıbbi malzeme, havacılık ve bilişim sektörleri öne çıkıyor. Serbest bölge içerisindeki firmalara kurumlar vergisi, personel gelir vergisi, katma değer vergisi, gümrük vergisi, damga vergisi ve harçlar ile özel tüketim vergisi avantajları sağlanmaktadır. Firmalar için, vergi dışı olarak da buralarda azaltılmış bir bürokrasi var. Firmalar, sınırsız süreli stok bulundurabilmekte, lojistik avantajlar ile birlikte liman masrafları minimuma inmektedir”  dedi.

Narlı, sunumunun devamında firmaların sorularını cevaplandırdı.