MALEZYA YATIRIM KONSOLOSU, KSO’YU ZİYARET ETTİ

Malezya Yatırım Konsolosu ve Malezya Yatırım Geliştirme Otoritesi Direktörü Shahzul Jayawirawan Mohd Yunus, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti.

Malezya Yatırım Konsolosu Shahzul Jayawirawan Mohd Yunus’a Konya sanayisi hakkında bilgiler veren Başkan Büyükeğen, Konya’nın Türkiye’nin önemli sanayi üretim ve ihracat merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Konyalı sanayicilerin 195 ülkeye ihracat gerçekleştirdiği bilgisini paylaşan Başkan Büyükeğen,“Malezya da bizim ihracat yaptığımız ülkelerden biri. Yeni ticari iş birlikleri yaparak ihracatımızı daha yukarılara taşımak için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

Konyalı sanayicilere yatırım çağrısı

Ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyükeğen’e teşekkür eden Malezya Yatırım Konsolosu ve Malezya Yatırım Geliştirme Otoritesi Direktörü Shahzul Jayawirawan Mohd Yunus da, Konyalı yatırımcıları Malezya’ya yatırım yapmaya davet etti. Yunus, şunları söyledi: “Malezya ile Türkiye’nin güzel ilişkileri bulunuyor. Malezya’da yatırım yapan çeşitli Türk firmaları bulunuyor. Konya’nın da gıda ve sanayi alanında ne kadar gelişmiş olduğunu biliyoruz. Gıda ve diğer alanlarda üretim yapan Konyalı firmaların, ülkemize yatırım yapmasını istiyoruz. Bu konuda her türlü desteği vermeyi hazırız.”