KONYALI SANAYİCİLERE YEŞİL SANAYİ PROJESİ ANLATILDI

Konya Sanayi Odası ve KOSGEB iş birliğinde, ‘Yeşil Sanayi Destek Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. Sanayicilerin ve iş yeri temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, Yeşil Sanayi Projesi’nin detayları anlatıldı. Projenin son başvuru tarihi ise 30 Kasım 2024.

Toplantının açılışında konuşan KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir, projenin ilk lansmanının 8 Aralık 2023 tarihinde yapıldığını ve o zamandan bu yana KOBİ’lerin bu projeye yoğun bir talep gösterdiğini söyledi. KOSGEB’in yeşil dönüşüme verdiği önemi anlatan Özdemir, “KOBİ’lerin ülke ekonomisine katkılarını artırmayı istiyoruz. KOBİ’lerin yeşil dönüşüm ile hem rekabet güçlerini artırmalarını hem de çevresel sürdürülebilirliğini sağlaması için  KOSGEB olarak büyük bir çaba sarf ediyoruz. Yeşil Sanayi Projesi de onlardan biri. Projenin KOSGEB bileşeninde, Yeşil Sanayi Destek Programı ile KOBİ’lerin yeşil dönüşüm faaliyetlerine geri ödemeli destekler sağlıyoruz. Yenilenebilir enerji, atık yönetimi, döngüsel ekonomi gibi konularda geri ödemeli destekler verilmektedir. Bu alandaki projeleri teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bu alana KOSGEB’in verdiği önem, ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasındaki kritik rolünü pekiştirmektedir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Türk Standartları Enstitüsü Sürdürülebilir ve İklim Değişikliği Müdürü İbrahim Anıl Eser ile KOSGEB Proje Yönetim Dairesi Başkanlığı Sürdürülebilir Destekler Müdürlüğü KOBİ Uzman Yardımcısı Kutay Kaan Önal tarafından yeşil dönüşüm ve Yeşil Sanayi Destek Programı ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Program soru ve cevaplar ile devam etti.