UGANDA BÜYÜKELÇİSİ’NDEN KSO’YA ZİYARET

Uganda Büyükelçisi Nusura Tiperu, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti. Ziyarette Uganda ile Konya arasında hangi alanlarda daha fazla iş birliği yapılabileceğine yönelik istişarelerde bulunuldu.

Misafirlerine Konya sanayisi hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın gelişmiş bir sanayi alt yapısına sahip olduğunu ve hemen her sektörde üretim gerçekleştirildiğini vurguladı.

Makine ve aksamları sektörü başta olmak üzere, otomotiv yedek parça, tarım alet makineleri gibi birçok sektörde dünya markası haline gelen firmalar olduğunu kaydeden Başkan Büyükeğen, “Bu sektörlerin yanında, ayakkabı, plastik, hidrolik, tekstil, savunma sanayi şehrimizin güçlü olduğu sektörler arasında yer alıyor. Uganda ile de ihtiyaç duyduğunuz alanlarda iş birliği yapabiliriz. Oda olarak bunu organize etmeye ve elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

Tarım ürünlerini işlemeye ihtiyaç var

Ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyükeğen’e teşekkür eden Uganda Büyükelçisi Nusura Tiperu da, ülkelerinde tarımın gelişmiş olduğunu ancak bunu işleyecek makine ve ekipmana sahip olmadıklarını söyledi. Büyükelçi Tiperu, “Tarım makineleri ve değirmen makineleri ile ayakkabı sektöründe iş birlikleri yapabiliriz. Ülkemizdeki sektör temsilcileri ile Konyalı sanayicileri bir araya getirmek ve yeni iş birlikleri yapılmasını arzu ediyoruz. Yine burada kullanılan teknolojiyi de öğrenmek ve ülkemizde uygulamak istiyoruz” diye konuştu.

Ziyarette KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necip Çimen de yer aldı.