Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Duyurular

2015 YILI ÇEVRE DENETİM PLANI HK.

2015 YILI ÇEVRE DENETİM PLANI HK.

 Sayın Üyemiz;

T.C. Çevre Şehircilik Bakanlığı 21.05.2015 tarih ve 51148829-249 sayılı talimatı doğrultusunda Çevre izin ve lisanslı tesislerin tamamı denetim planına alınmıştır.

2015 yılı sonuna kadar planlanan tesislerin denetimleri çevre mevzuatı ve izin lisans alma şartları çerçevesinde yapılacak olup denetimlerin günü tesislere bildirilmeyecektir. Ayrıca denetim planının yoğun olmasından dolayı tesislerin Çevre Görevlilerinin çalışma takvimlerine denetim günü rastlamayabilecektir. Bu itibarla denetimlerde hem tesislerin sıkıntıya düşmemesi hem de iş temposunun aksamaması açısından çevre mevzuatı ile ilgili yürütülen iş ve işlemlere ait bilgi ve belgelerin denetim sırasında ibraz edilmek üzere tesislerde bulundurulması gerekmektedir.

Bunun yanı sıra çevre izin ve lisansı bulunan tesisler dışındaki tesislere de ani denetimler yapılmakta olup bu değerlendirmeye esas başvurularını yapmamış olanların herhangi bir mağduriyet yaşamaması açısından çevre izi n ve lisansı almaları önem arz etmektedir.

Yapılacak planlı ve ani denetimlerde ibraz edilmek üzere varsa eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması, mevcut belgelerin hazırlanması ve denetim görevlilerine gerekli kolaylığın gösterilmesini bilgilerinize  sunarız.

Saygılarımızla.

KONYA SANAYİ ODASI

BAŞKANLIĞI