Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Duyurular

2016 YILI ATIK BEYANLARI

2016 YILI ATIK BEYANLARI

   

          02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Atık Yönetimi Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin (ğ) bendinde; atık üreticilerinin “Atık beyan formunu her yıl takip eden yılın en geç Mart ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait bilgileri içerecek şekilde Bakanlıkça hazırlanan web tabanlı programı kullanarak doldurmak, onaylamak, çıktısını almak ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla” yükümlüdür hükmü yer almaktadır.

          Atık Beyan Sistemi 2016 yılı atıklarına ilişkin beyanların tamamlanması için kullanıma açılmıştır. Sistem Mart ayı sonuna kadar kullanıma açık kalacaktır. Bu doğrultuda 2016 yılına ait tehlikelitehlikesiztıbbi ve bitkisel atıkların beyanını yapmak üzere kullanılacak olan Atık Beyan Sistemine online.cevre.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir.

           Sisteme kayıtlı firmalar mevcut kullanıcı adı ve şifrelerini kullanabilecek; sisteme yeni kayıt olacak firmalar ise aynı adresi ( online.cevre.gov.tr )  kullanarak kullanıcı adı ve şifresi alabileceklerdir.

           2016 yılı içerisinde atık üretmeyen üreticilerin de tesiste atık oluşmadığına dair beyan yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Aynı zamanda atık üreticileri tesiste oluşan atıklara ait doldurulan Ulusal Atık Taşıma Formlarının D (yeşil) nüshasını Müdürlüğümüze göndermek, B (pembe) nüshasını tesiste 5 yıl boyunca saklamak zorundadır.

           Beyan işlemlerinin süresi içinde tamamlanmaması halinde 5491 sayılı Kanunla değişik 2872 sayılı Çevre Kanununun 20. Maddesi (g) bendi gereği 12.746 TL cezai işlem yapılacaktır.