Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Duyurular

2016 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI

2016 YILI İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMASI

Sayın Üyemiz;

4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu ve Türkiye İş Kurumu 2013-2017 Stratejik Planı gereği yerel düzeyde yılda en az bir defa işgücü piyasası analizi gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda 2016 yılı İşgücü Piyasa Araştırması (IPA) alan çalışması Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce 8 Nisan 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Araştırma sadece istatistiki amaçlarla yapılmakta olup, derlenecek bilgilerin Türkiye İş Kurumu’nca sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağı düşünülmektedir. Çalışma kapsamında yapılan işyeri ziyaretleri ile hem kurum hizmetleri tanıtılacak hem de tespit edilen açık işler kuruma kazandırılmaya çalışılacaktır. Ayrıca araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin verilerin Yıllık İş Gücü Eğitim Planı hazırlanırken ilgili yönetmelikler gereği dikkate alınması gerekmektedir.

 

Bu nedenle işyerlerinizde yasal zorunluluk arz eden bilgi formlarının doldurulması amacıyla Türkiye İş Kurumu Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları 8 Nisan -6 Mayıs tarihleri arasında araştırma kapsamında yer alan işyerlerine ziyaret düzenleyeceklerdir.

Siz değerli üyelerimizin İlgili yetkililere yardımcı olmasını rica eder, hayırlı işler dileriz.

 

Saygılarımızla

KONYA SANAYİ ODASI

BAŞKANLIĞI