ACİL VE SÜRELİDİR. NACE FAALİYET KODLARI HAKKINDA

Sayın Üyemiz,

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun Odalarda Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmeliğe göre üyelerimizin NACE Kodlarına göre Meslek Gruplandırılması yapılmaktadır.

NACE Kodları da VERGİ DAİRELERİNCE firmaların faaliyetleri ve Bilanço değerlerine bakılarak verilmekte ya da değiştirilmektedir.

NACE Kodları artık KOSGEB, SGK vb tüm kurumlardaki işlemlerde kullanıldığından artık bu Kodların doğruluğu her süreçte önem arz etmektedir.

Bu sebepten üyelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için Odamız Web sayfasında (www.kso.org.tr) yer alan Firmalarının NACE Kodlarını Kontrol etmelerini ve NACE KODU REHBERİ ne bakmalarını, şayet NACE Kodlarında yanlışlık var ise gerekli düzeltmeleri yapmak için;

Mart 2015 ayında başlayacak BEYANNAME döneminde, Gelir İdaresinde Mükellef Bilgileri Bildirim Formunda gerekli düzeltmeleri yaptırmalarını gerekirse bu konuda Sanayi Odamızdan bilgi alınmasını önemle rica ederiz.

KONYA SANAYİ ODASI
BAŞKANLIĞI

Bilgi İçin        : Mehmet CAN-Sicil Müd.V.

251 06 70 / 103

TOBB NACE KODU SORGULAMA SAYFASI