ÇEKTE RİSKE SON! ARTIK KAREKODLU ÇEK VAR - TANITIM FİLMİ

Sayın Üyemiz;

Karşılıksız çekte hapis cezasının kaldırılmasından sonra ,Kredi Kayıt Bürosu ile birlikte çek sicillerinin özel sektöre açılması sağlanmıştı. Ancak reel sektördeki şirketlerimiz bu sistemi beklenen ölçüde kullanmadı ve Çek sicil raporlarının yüzde 95’ini finansal kurumlar alırken ,reel sektörün payı yüzde 5’te kalmıştır.

Bunun üzerine sistemin daha hızlı, güvenilir ve etkin hale getirilmesi için karekodlu çek  uygulaması  geliştirildi. Bu süreçte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ,Türkiye Bankalar Birliği, Kredi Kayıt Bürosu ve ilgili kamu kurumları koordinasyon içinde çalışılmıştır.

Karekodlu  Çek ile çek veren kişinin tüm finansal geçmişi artık görülebilmektedir.

15 Haziran  2015’den itibaren  uygulamaya başlanan Karekodlu çek ,ticaret hayatının doğrudan ve olumlu yönde etkileyecek  yeni ve çok önemli finansal bir üründür.

Bu kapsamda siz değerli üyelerimizin çalıştıkları bankalardan karekodlu çek talep etmesi büyük önem arz etmektedir. Yine ticaret yaparken üyelerimizin müşterilerinden karekodlu çek talep etmesi  sistemin  yaygınlaşmasını sağlayacak ve karekodlu çekin  kullanımını artıracak böylelikle daha güvenli bir ticaret ortamı sağlanmış olacaktır.

Karekodlu çek uygulaması hakkında  bir tanıtım filmi hazırlanmıştır. Söz konusu tanıtım filmini aşağıdaki  oynatıcıdan izleyebilir yada ekte belirtilen bağlantılardan indirebilirsiniz.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla