ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ TASLAĞI GÖRÜŞ ÖNERİLERİ HK.

İlgi : TOBB’ nin 30.09.2013 tarih ve 20302 sayılı yazısı

Sayın Üyemiz,

İlgi’ de kayıtlı yazıda; Çevre İzni, Çevre İzin ve Lisansı ile ilgili uygulamaların, 04.07.2011 tarihli ve 29784 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’ de yayımlanan 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Çevresel Etki ve Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılandırılan İzin ve Lisans Dairesi Başkanlığınca yürütüldüğü hatırlatılmaktadır.

Yazıda devamla; gelişen süreç içerisinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi, tanımlanması gereken iş ve süreçlerin açıklığa kavuşturulması amacıyla, 29.04.2009 tarih ve 27214 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin revizyona ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda; Bakanlıkça revize çalışmaları tamamlanan, “ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ TASLAĞI” ekte yer almaktadır. Taslağın incelenerek Odamız görüşlerine esas olacak görüş ve önerilerinizi kanun maddesi belirterek en geç 10 Ekim 2013 mesai bitimine kadar tanergumus@kso.org.tr adresine elektronik ortamda gönderilmesini rica ederiz.

KONYA SANAYİ ODASI

BAŞKANLIĞI