GÜMRÜK VERGİ VE CEZA BORCU SORGULAMA SİSTEMİ HAKKINDA

duyuru-ust-2.jpg (26 KB)

GÜMRÜK VERGİ VE CEZA BORCU SORGULAMA SİSTEMİ HAKKINDA

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza gelen Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen; Özel sektörün mer'i mevzuatta yer alan uygulamalara ilişkin görüşlerinin kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmasını teminen, ilgili kamu otoritesinin koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Kurul ve Komitelerin faaliyetlerine Birliğimizce katılım sağlanmaktadır.Söz konusu komitelerden biri olan ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonun faaliyetlerine devam eden Ticaretin Kolaylaştırılması Koordinasyon Komitesi tarafından, gümrük işlemlerine ilişkin itiraz süreçleri ve izahat uygulamasına dair çalışmalar gerçekleştirilmektedir.Bu kapsamda, itirazlar ve sonuçlanan davalara dair istatistiklerin derlenmesi, sahada yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ile izahat uygulamasının yaygınlaştırılmasına yönelik görüşlerin Ticaret Bakanlığı ile paylaşılması talep edilmektedir.Bu itibarla, mezkur hususlar da dikkate alınarak gümrük işlemlerine ilişkin itiraz süreci ve izahat uygulamasının iyileştirilmesine yönelik görüş, öneri ve değerlendirmelerinizin, 11 Kasım 2022 tarihine kadar odamız (dticaret@kso.org.tr) iletilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla,

KONYA SANAYİ ODASI