II. ULUSLARARASI GIDA AR-GE PROJE PAZARI

Sayın Üyemiz;

Gıda ve tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamak, sektörün rekabetçiliğini artıracak çözümler bulmak, yeni teknoloji ve üretim metotları geliştirmek, gıda ve ilgili alanlarla bağlantılı olan ihracatçı firmalar, araştırma enstitüleri, üniversiteler ve diğer firmalar için bir buluşma platformu oluşturmak ve 2023 yılı için öngörülen 55 milyar dolarlık gıda ihracatı hedefine ulaşmak amaçlarına yönelik olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteği ve Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin koordinasyonunda;  Akdeniz, Antalya, Denizli, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Karadeniz, Orta Anadolu ve Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin katılım ve destekleri ile“II. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı”  etkinliği 03-04 Haziran 2013 tarihlerinde iki gün süresince İzmir’de Swissotel Grand Efes’te yapılacaktır.

İlk yılında büyük bir ilgi ve beğeni toplayan etkinlik 2013 yılında uluslararası bir boyut kazanmış olup, bu çerçevede Ege Üniversitesi ve Hollanda’nın tarım ve gıda ile ilgili araştırmalarda önde gelen üniversitelerinden Wageningen Üniversitesi ile bilimsel ortaklık kurulmuştur. TÜBİTAK’ın da desteklediği etkinlik bu yıl aşağıda yer alan 20 konu başlığı altında düzenlenecek ve geniş bir sanayi-üniversite ağı yaratılarak proje sahipleri ve sanayicilerin bir araya gelmesi sağlanacaktır.

Etkinlikte sergilenmeye layık görülecek her bir proje için bir kişinin ulaşım (ekonomi sınıfı bilet) ve konaklama masrafları organizasyon bütçesinden karşılanacak olup, detaylı bilgi www.timgidaarge.org web sayfasında yer almaktadır.
Proje yarışmasına son başvuru tarihi 01 Nisan 2013 Pazartesi’dir.

Bilgilerinize rica ederiz