Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Duyurular

İPEKYOLU’NUN KADIN YOLCULARI

İPEKYOLU’NUN KADIN YOLCULARI

 Sayın Üyemiz;


25-26 Nisan 2015 tarihlerinde Konya’da “İpekyolu’nun Kadın Yolcuları” adı altında uluslararası bir organizasyon yapılacaktır.

Organizasyonumuz TOBB Konya Kadın Girişimciler Kurulu’nun koordinasyonunda gerçekleşeceği için Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası ev sahibi konumundadır. Ayrıca organizasyonumuzda TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı), Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşecektir.

Bu organizasyonda tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan ülkelerdeki kadın girişimciler ile Türkiye’deki kadın girişimcileri, İpekyolu’nun önemli şehirlerinden biri olan ve Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış Konya’da buluşturulacaktır.

İpekyolu’nun Kadın Yolcuları organizasyonu Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesinde yapılacak ve Cumartesi-Pazar olmak üzere iki gün sürecektir.

İpekyolu’nun Kadın Yolcuları organizasyonu temelde iki ayaktan oluşacaktır. Birinci ayakta paneller, ikinci ayakta ise Kadın Kooperatifleri Ürünleri Sergisi olacaktır.

I. AYAK: İpekyolu’nun Kadın Yolcuları organizasyonu kapsamında iki panel ve bir  seminer düzenlenmesi planlanmaktadır.

  1.  İpekyolu, Ahilik, Ticaret ve Kadın Girişimciliği:  Bu panel Prof. Dr. Caner ARABACI'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek ve Prof. Dr. Caner ARABACI Türkiye'deki Ahilik hakkında bilgilerini  aktaracaktır.  Ayrıca bu panelde TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) ile işbirliği yapılacaktır. Bu kapsamda TİKA’nın Ahilik ve Kadın Girişimciliği konusunda yaptığı çalışmaların tanıtımı yapılacaktır.

Bu panelde İpek yolu üzerinde yer alan ülkelerden (Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Afganistan, Pakistan, Nepal) kadın girişimciler katılacak ve kadın girişimciler ülkelerindeki kadın girişimciliği ile ilgili bilgileri ve tecrübelerini paylaşacaklardır. Burada temel amaç İpekyolu’nun kadın ayağını canlandırmaktır.

  1. Kalkınmada Kadın Kooperatifleri: Bu panelde kadın kooperatiflerinin önemi, avantajları, sağladığı imkânlar ile ilgili bilgi almak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Abdullah EMİR katılacaktır.

Ayrıca ülkemizdeki başarılı kadın kooperatiflerinden üçü başarı hikâyelerini aktaracaktır. Panelde yer alacak kadın kooperatifleri S.S. Nilüfer Kadın Çevre Kültür Ve İşletme Kooperatifi, S.S. Zeytindalı Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi ve S.S. Mardin Çok Amaçlı İşletme Kooperatifidir.

  1. Ticarette Kadınların Güçlü Yanları  Semineri

Konuşmacı: Memiş Yılmam - Eğitmen / Yönetim Danışmanı

II. AYAK: Kadın Kooperatifleri Ürünleri Sergisi: Organizasyonun iki günü boyunda açık olacak ve ülkemizdeki kadın kooperatiflerinin/derneklerinin ürünlerinin satılacağı bir sergi açılacaktır. Bu kapsamda hediyelik eşya ve gıda üretimi yapan kooperatifler/dernekler satış stantlarında satış yapabileceklerdir.

Organizasyon kapsamında ayrıca İpek Yolu’nun Kadın Yolcuları ve Konya Temalı Defile ve Kadın Ressamlar Sergisiaçılacaktır.

Defile Konya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenecek ve Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden güzel kıyafetler sergilenecektir.

Kadın Ressamlar sergisi ise organizasyonun iki günü boyunca açık kalacak ve Konya’da amatör olarak resimle uğraşan kadınların resimlerini sergileyebileceği bir etkinlik olacaktır.