KONYA SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

KONYA SANAYİ ODASI

ORGAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 84’üncü maddesi gereğince 2012 yılının Ekim ayında başlayıp Kasım ayında tamamlanması gereken Oda ve Borsaların Organ Seçimlerinin,  2013 yılının Şubat ayında başlayıp Mart ayında tamamlanması; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 23.05.2012 tarihli ve 3895 sayılı yazısı üzerine, anılan Kanunun 81 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 04.06.2012 tarihinde kararlaştırılmış ve Resmi Gazetenin 23.06.2012 tarih ve 28332 sayılı nüshasında yayımlanmıştır.

Bu kapsamda; 5174 sayılı Kanunun 83 üncü maddesi uyarınca Oda Organ Seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçilebilmek için Vergi Mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulunun 16/05/2012 tarih ve 262 sayılı kararı ile Oda ve Borsa seçimlerinde oy kullanacak gerçek kişilerin listede, tüzel kişi temsilcilerinin ise Ticaret Sicil Müdürlüğünden alacakları yetki belgesinde TC Kimlik numaralarının yazılı olmasının zorunlu olduğu bildirilmiştir.

Üyelerimizin Vergi Mükellefiyetliklerine ilişkin Oda Kayıtları 16 Ocak 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar hafta içi 08.00 – 17.00 saatleri arasında Oda Sicil Servisinde incelemeye açık olup, aynı zamanda Odamız WEB sayfasına da konmuştur. Hatalı vergi kayıtları ve TC Kimlik numaralarının düzeltilmesi için başvuruların; ekinde bağlı oldukları vergi dairesinden alınmış belge ve TC Kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı örneği ile birlikte firmanın antetli kağıdına yazılmış dilekçe ile yapılması gerekmektedir.

Vergi Dairesi adı ve Hesap numarası ile T.C. Kimlik Numarası bulunmayan üyeler seçmen listelerinde yer alamayacaktır.

ÜYELERİMİZE ÖNEMLE DUYURULUR.