Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Duyurular

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SEKTÖR DANIŞMANLIĞI

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SEKTÖR DANIŞMANLIĞI

 

 

KTO Karatay Üniversitesi iş ve sanayi dünyasının üniversitesidir. Kökleri 1251'de kurulan Karatay Medresesi'ne dayanan üniversitemiz ahilik kültürünü günümüz gereksinimleri ile yoğurma ve öğrencilerine sunma yönünde ilerlemektedir. Bünyesinde 6 fakülte, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü ve çok sayıda önlisans, lisans, lisansüstü programı barındıran ve öğrenci mevcudu 4000'e ulaşan üniversitemiz hızlı bir büyüme ve gelişme süreci yaşamaktadır.

Üniversitemiz yatay ve dikey büyüme süreçlerini birlikte gerçekleştirme başarısın ı göstermekte, kaliteden ödün vermeden büyüme yolunda hızla ilerlemektedir. Kariyer ve Gelişim Ofisi'miz de kalite odaklı büyümenin önemli köşe taşlarından biridir. Bu merkezimiz mezunlarımızı izleme sistemi ile mezuniyet sonrası eğitim ve iş hayatında öğrencilerimizi yalnız bırakmayıp lisansüstü eğitime devam etmelerine destek olmakta ve iş arayanların iş bulmalarını sağlamaktadır. Üniversitemiz bu faaliyetleri gerçekleştirirken en büyük gücü 20.000 üyesi ile devasa bir yapı olan Konya Ticaret Odası'ndan almaktadır. Üniversitemiz "İş arayan değil, işte aranan mezunlar yetiştirme" ilkesini hayata geçirmekte ve bu kapsamda Kariyer ve Gelişim Ofisi'mizin hazırladığı bir diğer proje olan "Sektör Danışmanlığı" bulunmaktadır.

Sektör Danışmanlığı:

"Sektör Danışmanlığı" projesi ile birinci sınıfa başlayan her öğrenciye, öğrenim görmekte olduğu alan ile ilişkili KTO üyesi bir sektör danışmanı belirlenecektir. Bu danışman, aynı zamanda o öğrenci için belirlenen "Akademik Danışman" ile ortak çalışacaktır. Bu kapsamda öğrenci eğitim hayatı boyunca akademik danışmanın koordinasyonunda sektör danışmanı ile bir araya gelecektir.

Amaç:

Mezun olduğunda iş kuracağı, çalışacağı sektörle ilgili temel verilere sahip, çalışacağı kurumun taleplerini karşılayabilecek donanımda, çalışacağı kuruma neler katabileceğini bilen, işte aranan mezunlar yetiştirilmesidir.

Öğrenci İçin Önemi:

Yükseköğretim sisteminin teori odaklı öğretme metoduna eklenecek bu sistem sayesinde öğrenciler, derslerde elde ettikleri bilgiyi uygulama alanı bulacak ve aynı zamanda kitaplarda yer almayan, hayati önem taşıyan bilgiyi sektörde öğrenip sektörel beceri de kazanarak iş dünyasının aradığı niteliğe sahip olup iş bulma sürecinde doğru aday seviyesine yükselebilecektir.

İş Dünyası İçin Önemi:

Sanayi ve ticaret dünyasına yön veren iş adamlarımız sahip oldukları sektörel bilgiyi ve alanlarında uzun yıllar boyunca kazandıkları tecrübeyi, bu konuda öğrenmeye açık, istekli üniversite öğrencilerine aktararak bir anlamda geleneksel yolla çırak ve kalfa yetiştirerek parçası oldukları iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki personeli kendi eliyle eğitebilecektir.

Sektör Danışmam'ndan Beklentiler:

1) Öğrenciye okuduğu alan ile ilgili sektörün firma, il, bölge ve ülke bazında tüm boyutlarıyla tanıtılması,

2) Sektörün mezunlardan isteyeceği donanım, bilgi birikimi ve destekleyici unsurların öğrencilere aktarılması ve öğrencilerin bu kazanımları elde etmelerine destek olunması,

3) Öğrencilerin sektörü tanımasında önemli olacak toplantı ve organizasyonlara katılımlarında yönlendirici ve yardımcı olunması,

4) Öğrencilerin şehrin ve bölgenin kültürel yönünü tanımasında rehberlik edilmesi,

5) Gerektiğinde öğrenciye firmasında zorunlu staj sağlanması veya nitelikli staj yeri bulmasına destek olunması,

6) Mezuniyet sonrası talep halinde firmasında istihdam imkânı sağlaması veya alternatif iş seçeneklerinde referans olunması.

Çalışma Usulü:

1)Ayda en az bir kez iş yerinde, üniversitede tahsis edilen mekânlarda veya sektörü kapsayan farklı platformlarda bir araya gelinmesi,

2) Görüşmelerin, Kariyer ve Gelişim Ofisi personelinin katkılarıyla ilerleme raporlarına aktarılarak kayıt altına alınması,

3)Her görüşme sonrası hazırlanan raporların, Kariyer ve Gelişim Ofisi tarafından bütünleşik halde, yıl sonu değerlendirme raporu formatında hazırlanması,

4)  Bu faaliyetlerin akademik danışmanın gözetimi ve organizasyonunda gerçekleştirilmesidir.

Sonuç: "İŞ ARAYAN DEĞİL; İŞTE ARANAN MEZUNLAR"

 

SEKTÖR DANIŞMANLIĞI İÇİN BÖLÜMLER

1

İŞLETME

2

ULUSLARARASI TİCARET

3

SİGORTACILIK VE SOSYAL GÜVENLİK

4

ENERJİ YÖNETİMİ

5

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ

6

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ

7

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ

8

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

9

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

10

SOSYAL HİZMET

11

İÇ MİMARLIK

12

MİMARLIK

13

GRAFİK TASARIM

14

GELENEKSEL TÜRK SANATLARI

 

İRTİBAT:

Kariyer ve Gelişim Ofisi 

İbrahim SARIÇİÇEK - ibrahim.saricicek@karatay.edu.tr - 444 1251 / 7433

Tülin GÖKÇİL - tulin.gokcil@karatay.edu.tr - 444 1251 / 7459

 

EK1: KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SEKTÖR DANIŞMANLIĞI

EK2: SEKTÖR DANIŞMANLIĞI İÇİN BÖLÜMLER