KÜRESEL TİCARETTE YENİ BİR ODAK: RCEP

Küresel Ticarette Yeni Bir Odak: RCEP

17 Aralık 2020/Perşembe

Sayın Üyemiz,

12 Kasım 2020 tarihinde imzalanan Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) anlaşmasının  imzalanmasıyla, 15 Asya-Pasifik ekonomisi, dünyanın en büyük serbest ticaret bloğunu oluşturdu.

Bu kapsamda Odamız tarafından RCEP’in öneminin anlatılacağı “Küresel Ticarette Yeni Bir Odak: RCEP” konulu  bir seminer düzenlenecektir.

17 Aralık  2020 Perşembe günü Saat: 13.30 ‘da zoom video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirilecek seminerde Prof. Dr. Sinan Alçın; RCEP’in kapsam ve önemini, pandemi sonrası küresel ticaretin olası yönelimini, Türkiye için ihracat ve ithalat potansiyelini değerlendirecektir

Seminere katılım bilgilerine “Online Bağlantı Bilgileri” kısmından ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize rica ederiz

Saygılarımızla,

Konya Sanayi Odası

Başkanlığı

Tarih: 17 Aralık 2020 – Perşembe

Saat: 13.30 – 15:00

Konuşmacı: Prof. Dr. Sinan Alçın

Online Bağlantı Bilgileri

Online Bağlantı Linki:

Meeting ID: 970 0690 2839

Passcode: 485737

Prof. Dr. Sinan Alçın Kimdir?

İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı / 4ware Araştırma Kurucusu

İktisat eğitimi ardından Marmara Üniversitesi Basın Ekonomisi programında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Alçın, doktorasını Marmara Üniversitesi İktisat Teorisi Anabilim Dalında tamamlamış, Doçentlik unvanını 2011 yılında Gelişme İktisadı alanında almış ve 2016 yılında İstanbul Kültür Üniversitesinde Profesörlük kadrosuna atanmıştır.

Temel akademik çalışma alanı sanayi ve teknoloji iktisadı olan Alçın, bu alanda akademik ve sektörel çalışmalarına sahiptir. Prof. Dr. Sinan Alçın, Sanayi 4.0 konusunda, sanayi ve hizmet sektörleri için ücretsiz durum analizi imkanı sunan test4ware’i geliştirmiştir.

Sanayi 4.0 ve dijital dönüşüm konusunda çok sayıda yayını bulunan Alçın, genel makroekonomik analiz ve raporlama, kurumsal finansman ve finansal risk yönetimi, itibar yönetimi, şirket aile anayasası hazırlığı konularında da ekonomi ve yönetim danışmanlığı hizmetleri sunmaktadır.

Ayrıca İstanbul Kültür Üniversitesi TTO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Kültür Üniversitesi Kuluçka Merkezi (fİKÜr) Koordinatörlüğü, İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı TPBD Komisyon Üyeliği, Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Peryön PY Dergi Köşe Yazarlığı, Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde editörlük ve hakemlik görevlerini yürütmektedir.