METALİK FİKİRLER ARGE PROJE PAZARI

Sayın Üyemiz,

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nden alınan yazıda, 2023 yılında 500 Milyar dolar ihracat hedefine odaklanan ülkemizde, ihracatçıların katma değerli ürünlerle yeni ihracat pazarlarına girmelerini sağlamak adına, her kurum ve kuruluşun büyük gayret göstermekte olduğu belirtilmektedir. Bu kapsamda, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından anılan hedefe ulaşma yolunda “Metalik Fikirler Arge Proje Pazarı” etkinliğinin üçüncüsü 23 Ekim 2014 tarihinde İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonunda düzenlenecektir.

Daha öncekilerde olduğu gibi Metalik Fikirler 3. Arge Proje Pazarı etkinliğinde de argeyi desteklemek için değerlendirme sonucu oluşan listenin tamamı bir e-kitap içerisinde yayınlanacaktır. İlk 100 projenin poster sunumu hazırlattırılarak, proje sahiplerinin etkinliğe aktif katılımını ve sanayicilerle buluşmalarını sağlamak adına ulaşım ve konaklama için gerekli destek sağlanacaktır. Metalik Fikirler 3.Ar-Ge Proje Pazarı birincisine 30.000TL, ikincisine 15.000TL ve üçüncüsüne 10.000TL ayrıca, öğrenci katılımını teşvik etmesi vesilesi ile öğrenci kategorisi birincisine 12.000TL, ikincisine 8.000TL ve üçüncüsüne 5.000TL ödül verilecektir.

Bu sene ilk olarak projelerin hayata geçmesini teşvik etmek amacıyla, Can Suyu Desteği adında ayrı bir ödül verilmesini planlanmaktadır. Söz konusu ödül sergilenen projelerden herhangi birini hayata geçirmek üzere sanayici ile yapılacak işbirliği protokolü çerçevesinde protokolde yer alan şartlar yerine getirildiği takdirde 10.000 ABD $ tutarında olacaktır.

Demir/çelik-Paslanmaz Çelik, Alüminyum, Bakır, Özel Metal ve Kompozit Malzemeler kategorilerinde projeleri kapsayan ve halen başvuruların sürdüğü “Metalik Fikirler” Ar-Ge Proje Pazarı hakkında ayrıntılı bilgilere http://www.metalikfikirler.org/ adresinden ulaşılabileceği hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,