SOBE VAKFI DESTEK TALEBİ HAKKINDA

duyuru-ust-2.jpg (26 KB)

SOBE VAKFI DESTEK TALEBİ HAKKINDA

Sayın üyemiz,

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE), tarafından odamıza gönderilen yazıda, Spor Konya Projesi ile başlatılan spor seferberliği kapsamında 15 Ekim 2023 tarihinde ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Konya Yarı Maratonu’na yapılacak kayıt ücretlerinin tamamının SOBE Vakfında eğitim gören çocukların eğitim burs fonuna aktarılacacağı belirtilmiştir.

Bu kapsamda, Konya iş dünyasının desteği talep edilmektedir.

Sagyılarımızla.

KAMPANYA LİNKİ:

KONYA SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI

SOBE VAKFI HAKKINDA BİLGİ

Konya’da 2016 yılında kurulan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE), otizmli bireylerin sosyal hayata entegre olmuş, yaşamsal ihtiyaçlarını bağımsız karşılayabilen, üretken, umutlu ve yaratıcı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla kamu, yerel yönetim ve üniversite iş birlikleri ile çalışmalarını yürütmektedir.

SOBE Vakfı, Selçuklu’da bulunan mevcut eğitim merkezinin yanı sıra Meram’da açtığı eğitim merkezi ve Hatay’da bulunan eğitim sınıflarıyla daha fazla sayıda otizmli çocuğa umut olmaya devam ediyor. Mevcutta 384 öğrencinin eğitim aldığı ve 450’yi geçkin otizmli çocuğun eğitim için sırada beklediği SOBE Vakfı, otizm alanında Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı eğitim merkezine sahiptir.

Otizmli çocukların tek çareleri olan eğitime ulaşabilmeleri için yüksek maliyetli eğitimler hayırseverlerin desteğiyle karşılanmaktadır.  Burs için sırada bekleyen otizmli çocuk ve gençlerimizin eğitime kavuşmaları SOBE Vakfı’na vereceğimiz desteklerle mümkündür. SOBE Vakfı’na vereceğiniz her türlü destek çocuklarımızın umut ettiğimiz gelecekleri için çok kıymetli bir adım olacaktır.