SURİYE HEYETİ’NDEN KSO’YA ZİYARET

Suriye Heyeti, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere Konya’ya gelen Suriye Heyeti, Halep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Zied Bastati başkanlığında, KSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Ali Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştü. Suriye-Türkiye arasında kurulu bulunun dostluk ve kardeşliğin temelinde tarihten gelen ortak değerlerin bulunduğunu ifade eden KSO Yönetim Kurulu Başkanvekili M.Ali Korkmaz, “Bu dostluk mutlaka değerlendirilmeli. Ticari ilişkilerle bu dostluklar pekiştirilmeli. Siyasi ilişkilerin gelişimi için özellikle ticaretin gelişmesi şart.Bazı mallar önce Türkiye’den Avrupa’ya gidiyor, Oradan’da Suriye’ye ithal ediliyor. Türk Malı Avrupa’dan dolaşmış oluyor. Türk malını, Avrupa malı olarak alıyorlar. Marka ve kaliteli diye aldıkları Türk Malı” dedi. Yakın zamanda Suriye-Türkiye arasındaki dış ticaretin gelişmesine paralel olarak bunun gittikçe azaldığını ifade eden Bastati, yakın zamanda Türkiye’yle ticari ilişkilerin daha da artacağını vurguladı. Konya’nın Türkiye’nin en güzel şehirleri arasında yer aldığını belirten Suriye Alım Heyeti ve Halep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Zied Bastati, “Konya sadece kendine özgü örf adetleri ile değil sanayi alanında da yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin göz bebeği olmuştur.Konyalılar bizim kardeşlerimizidir. Bu geziler sayesinde de ticari konularda ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi umut ediyoruz” dedi. KSO Yönetim Kurulu Başkanvekili M.Ali Korkmaz, Suriye Heyeti Başkanı Bastati’ye çini vazo hediye etti. Suriye Heyeti’nde bulunan Halep Ayakkabıcılar Meslek Odası Başkanı Zied Bastati, Başkan Yardımcısı Valit Alo, Yönetim Kurulu Üyeleri Siman Dircien ve Aymen Dabes Konya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.