TÜRK-İŞ’DEN KSO’A ZİYARET

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyet Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu’nu makamında ziyaret etti. Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, ‘İş Güvenliği ve Örgütlenme Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Konya’da Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şekeroğlu’nu da makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Türkiye’deki işsizlik oranının yüksek oluşunun işyerinde çalışanın aleyhine iş verenin lehine geliştiğini ileri süren Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, “Biz işçiye de, iş yerine de sahip çıkan bir örgütlenmeye ve anlayışa sahibiz. Amacımız, bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek’ dedi. Konya’nın Türkiye sanayisi bakımından önemli bir yerde olduğunu belirten Kılıç, “Böyle bir kentte örgütlenme faaliyetlerini ve eğitim çalışmalarını hızlandırmalıyız. Demokratik bir şekilde örgütlenme ve eğitim iş gücünü olumlu bir şekilde artırır” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KSO Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’nın tam bir sanayi memleketi olamadığını, ancak bunun için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti. İstihdamı artırıcı, işsizliği önleyici projelerin hayata geçirilmesiyle bir çok soruna çözüm bulunacağını dile getiren Şekeroğlu, işyeri ve işveren olmadan işçinin olmayacağını kaydetti. İstihdama yönelik yatırımların artmasıyla işsizlerin sayısının azalacağını ve üreten müteşebbisin kazanmasıyla toplumun yaşam standardının yükseleceğini ifade eden Şekeroğlu, bu da her şeye rağmen azim ve kararlılıkla üretimini devam ettiren sanayici ve işadamlarından geçiyor. Kazanan bir firma kazandıracaktır. Bunun içinde önündeki bir takım engellerin kaldırılması gerekir. Bir işçinin işverene maliyetinin çok yüksek olduğu Türkiye’de devlet-millet-sivil toplum-özel ve kamu kuruluşlarının el birliğiyle sorunların altından kalkacaktır.”dedi. Konya sanayisi hakkında da bilgi veren Şekeroğlu, Konya sanayicisinin ülke ekonomisine katkısının büyük olduğunu vurguladı. (KSO BASIN MÜŞAVİRLİĞİ)