TÜRKİYE'NİN EN HIZLI BÜYÜYEN 100 ŞİRKETİ - TÜRKİYE 100 PROJESİ HK.

TOBB öncülüğünde, TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlenerek, söz konusu şirketlerin görünürlüklerini arttırmak ve bu şirketlerin küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla, “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi - Türkiye 100” projesi yürütülmektedir.

Geçen yıl da, TOBB,TEPAV ve AllWorld Network İşbirliği ile  “Türkiye 100 Programı” organize edilmiş, 2010-2012 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınarak, Türkiye 100 listesine giren şirketler belirlenmişti.

Türkiye 100 listesinde yer alan şirketler için, 3-6 Aralık 2013 tarihlerinde yapılan Beşinci İzmir İktisat Kongresi’nde, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’ın ev sahipliğinde Türkiye 100 ödül töreni gerçekleştirilmiş, ilk 100’de yer alan şirketlerin temsilcileri, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından kabul edilmişlerdi.

Türkiye 100 şirketlerinin kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte yazılı ve görsel basında çok sayıda haber yapılmıştır. Görünürlükleri artan şirketlerin yeni ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimleri kolaylaşmıştır. Bu şirketlerin büyümelerini devam ettirebilmeleri için gerekli kilit unsurlarından biri olan görünürlük, TOBB öncülüğünde gerçekleştirilen programlar sayesinde bu şirketlere sağlanmıştır. Buna ek olarak, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri, AllWorld Network’ün çok sayıda ülkeden binlerce hızlı büyüyen şirketin de dâhil olduğu, küresel ağına katılmışlardır. Ayrıca, başarılı şirketlerin bir bölümü, All World Network tarafından her yıl Harvard Üniversitesi’nde gerçekleştirilen AllWorld Harvard Zirvesi’ne katılarak, farklı ülkelerden girişimcilerle iş ilişkileri geliştirme şansı yakalamışlardır.

Türkiye 100 Programı 2014 yılında da devam edecek olup, şirketlerin 2011-2013 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Türk özel sektörünün dünyayla olan bağlantılarının kuvvetlendirilmesine imkân sağlayacak olan “Türkiye 100 Programı”na ve başvuru kriterlerine aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir. Açıklanan kriterlere uyan firmaların müracaatlarını turkiye100.tobb.org.tr web adresi üzerinden 15 Kasım 2014 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Türkiye 100 Programı Kriterleri