UNCCD COP 12 “TÜRKİYE’NİN EN İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ”

“Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıda, 194 ülkenin taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi’nin 12 Taraflar Konferansı (UNCCD COP 12), 12-24 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara’da yapılacağı hatırlatılmış ve COP 12 esnasında teknik toplantıların yanında Siyasi ve Bölgesel Toplantılar, Bakanlar Toplantısı, Parlamenterler Forumu, İş Forumu ve Far düzenleneceği belirtilmiştir. 2011 yılında Changwon-Kore’de düzenlenen COP 12’ye de en az bu seviyede bir katılımın olacağı öngörülmektedir.
Ankara İlk defa böyle büyük bir Taraflar Konferansına ev sahipliği yapacaktır. Bu son derece önemli bir platform olarak değerlendirilmekte ve Türkiye’nin sahip olduğu tecrübelerin, iyi uygulamaların, başarı öykülerinin ve çıkarılan derslerin sunulması için bir fırsat olarak görülmektedir. Bu fırsatı değerlendirmek üzere arazi bozulumu, çölleşmeyle mücadele, doğal kaynakların korunması ( geri kazanım, geri dönüşüm, tekrar kazanım),su kullanımı, kuraklık, arazi kullanımı geniş bir alanda kurum ve kuruluşlarca yapılmış olan iyi uygulamaların derlenerek ortak uluslararası bir doküman haline getirilmesi ve çalışmaların tanıtımı için fuarda stant açılması planlanmaktadır. Bu doküman ve açılacak stantlar ülke görünürlüğüne katkı verecek çalışmaların gerek ulusal, gerekse uluslar arası seviyede duyurulması için bir vesile olacaktır. Ayrıca Konferans esnasında düzenlenecek yan etkinliklerle katılımcılara sunulacaktır.

COP 12 öncesi, basım işleri tamamlanacak olan yayın için bilahare ilgili kurum kuruluşlarla toplantılar düzenlenecek, kurum ziyaretleri yapılacaktır. Hazırlanacak basılı görsel yayın ortak bir doküman haline getirilerek, Türkiye’nin iyi uygulama örnekleri olarak kamuoyuna duyurulacaktır Bu sayede bir tarafta çalışmalarımız en iyi şekilde tanıtılırken, diğer taraftan da bunların diğer ülkelerde yaygınlaştırılması fırsatı bulunacaktır.

Bu noktadan hareketle, firmanız tarafından bahsi geçen konularda yapılmış/yaptırılmış ve uygulanarak sonucu alınmış iyi örneklere ait çalışmaların adı, amacı, önemi, gerekçesi uygulama tarihleri, yeri, uygulama alanının büyüklüğü gibi bilgilerin ek’te yer alan bir sayfalık “İyi Uygulama Örneği Özet Bilgi Notu’na işlenerek en geç 17.02.2015 tarihi mesai saati sonuna kadar  odamıza   yaziisleri@kso.org.tr  eposta adresine elektronik ortamda göndermenizi rica ederiz.”

KONYA SANAYİ ODASI

İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ BİLGİ NOTU