BANGLADEŞ BÜYÜKELÇİSİ, BAŞKAN BÜYÜKEĞEN’İ ZİYARET ETTİ

Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Amanul Haq, beraberindeki heyet ile birlikte Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti. Başkan Büyükeğen’in Konya sanayisi hakkında bilgiler verdiği ziyarette, Konya ile Bangladeş’in karşılıklı ticaretini nasıl artırabileceğine yönelik istişarelerde bulunuldu.

Büyükelçi’ye Konya sanayisinin üretim ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, şehir genelindeki 12 organize sanayi bölgesi, 100’den fazla küçük sanayi sitesi ile Konya’nın önemli bir sanayi şehri haline geldiğini söyledi. Konya’nın 195 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini aktaran Büyükeğen, “Makine, otomotiv endüstrisi, tarım makineleri, kimya, plastik, ayakkabı, savunma sanayi şehrimizde öne çıkan sektörlerin başında geliyor. Dünyanın neredeyse tamamı ile ticaret yapıyoruz. Bangladeş de bizim dost ülkelerimizden biri. Biz Konya olarak, Bangladeş ile olan ticari iş birliğimizi daha fazla artırmak istiyoruz. Bunun için biz her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

Konya’nın sanayideki gücünden faydalanmak istiyoruz

Başkan Büyükeğen’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Amanul Haq da, Büyükelçilik görevine başladıktan sonra Konya’yı ilk kez ziyaret ettiğini ve Konya’da olmaktan onur duyduğunu söyledi. Türkiye ile Bangladeş’in iki kardeş ülke olduğunu söyleyen Büyükelçi Haq, “Biz Konya’nın tarım ve sanayideki gücünü biliyoruz ve bundan faydalanmak isteriz. Konya ile olan ticaretimizi artırmak için ülkemizdeki iş insanları ile Konyalı iş adamlarını bir araya getiren bir organizasyon düzenlemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.