BAŞKAN BÜYÜKEĞEN, AYAKKABI FUARI’NIN AÇILIŞINA KATILDI

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, bu yıl ikincisi düzenlenen Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı’nın açılışına katıldı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar ve protokolün katılımıyla açılışı yapılan fuarda konuşan KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın ayakkabı sektöründeki gücüne dikkat çekti. Konya’nın kapasite açısından Türkiye’nin ilk 3 şehri arasında yer aldığını aktaran Başkan Büyükeğen, “Konya olarak, yıllık 80 milyon çift ayakkabı üretiyor, bu ayakkabıları iç piyasanın yanı sıra, İngiltere, Almanya, Romanya, Polonya gibi Avrupa ülkelerinden Orta Doğu’ya, Rusya’dan Afrika’ya kadar dünyanın pek çok ülkesine ihraç ediyoruz. Konya’mız sektörde 600 üzerinde firma ile yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bu rakamlar da gösteriyor ki, ayakkabıcılarımız dünyadaki tüm zorluklara ve artan rekabet koşullarına rağmen çok önemli başarılara imza atmış durumdalar” dedi.

İhracat yapmak isteyen ya da ihracatını artırmak isteyen sektör sanayicilerine her zaman destek olacaklarını belirten Başkan Büyükeğen, “Konya Sanayi Odası olarak, şehrimizin sanayi gücünü, ihracatını artırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Odamız bünyesindeki İhracat Destek Ofisimizle, ayakkabı sektörümüz de dahil olmak üzere, tüm sektörlerimize ve firmalarımıza uluslararası pazarlara açılma yolunda rehberlik ediyoruz. Dolayısıyla İhracat Destek Ofisimizin kapısı ‘ihracat yapmak istiyorum veya ihracatımı geliştirmek istiyorum’ diyen herkese sonuna kadar açık” şeklinde konuştu.

Büyükeğen, Bakan Yardımcısı Volkan Ağar ve Konya protokolüyle birlikte, fuarda stant açan firmaları ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.