BİRLİKTE KONYA'YIZ İFTARININ 12.'Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ankara’daki Konyalı Bürokratlar İftar yemeği bu yıl ilk kez Konya’da gerçekleştirildi. MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve SMMMO tarafından “Birlikte Konya’yız” sloganıyla düzenlenen iftarda Ankara’da görev yapan Konyalı bürokratlar hemşehrileriyle 12. kez buluştu.

62.63. ve 64. Hükümetler Başbakanı, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı iftar programına Konya Valisi Yakup Canbolat, düzenleyici kurumlar olan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek ile Konya milletvekilleri ve Ankara’daki Konyalı bürokratlar katıldı.

Bürokraside ehliyeti, liyakati esas alacağız

Programda konuşan Davutoğlu, medeniyet inşası ve yetişmiş insan yöntemleri ile ilgili önemli konulara değindi. Türkiye’nin yükselişe geçtiği anda FETÖ eliyle bunun durdurulmak istendiğini hatırlatan Davutoğlu, liyakat kavramına dikkat çekerek, "Hiçbir zaman ilmin ahlakıyla bezenmemiş, bir çetenin liderliğini yapan kişiye “hoca efendi”,“cemaat” unvanı vererek, işadamı görüntüsü altında, himmet adı altında bu ülkeye suikast uygulayarak, bürokrasiye sızıp kendisi gibi düşünmeyen herkese bu hayatı zindan etmeye çalışıp sonunda da 15 Temmuz’da askeri bürokrasiyi kullanarak millete saldıran bir kesimle kötü örnek yaşadık. Bizim bu yozlaşma, bu ihanet örneklerini de göz önünde bulundurarak, sahip olduğumuz güç ne olursa olsun, önce o gücü nefsimizde terbiye edeceğiz sonra o gücü ahlak temelinde kuşatacağız, sonra da millete merhamet olarak sunacağız. Hiçbir yanlışa, hiçbir kayırmaya kapılmadan bürokraside ehliyeti, liyakati esas alacağız. Bir bürokratın nerede doğduğu, hangi aileden geldiği, hangi topluma ait olduğu, hangi vakıf, hangi derneğe mensup olduğu değil, sadece liyakati ve ehliyeti ile konuşulduğu zaman devlet ayakta durur. O benim yakınım o benim akrabam şu ilerde benim işime yarar deyip bürokrasiyi başka kriterlerle inşa ederseniz devlet ayakta kalamaz. İşi ehli olmayana verirseniz devlet bekası sarsılır” şeklinde konuştu.

Uluslararası sistem büyük bir kriz içerisinde

Son günlerde yaşanan Katar krizi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Davutoğlu, uluslararası sistemin büyük bir kriz içinde olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir tarafta geleceği altı ay önce görev başı yapmasına rağmen önümüzdeki dönemde yaşadığımız soruşturmalarla nereye gideceği, ne olacağı belli olmayan bir Amerikan sistemi ve Amerikan Başkanı etrafındaki tartışmalar, diğer taraftan 3-4 ay önce seçim yapmasına rağmen hükümeti kuramamış Hollanda ve yeni seçim yapmasına rağmen istikrara kavuşamamış İngiltere ve Brexit uygulamasıyla nereye gideceği belli olmayan bir Avrupa Birliği. Öbür tarafta bütün biriken gücüne rağmen hala uluslararası sistem içindeki barış gücü rolünü oynayamayan Asya ve dünya sisteminde ekonomik mali siyasi olarak büyük bir krizin büyük görüntülerin yansıması. Öbür tarafta son olarak Katar krizinde ortaya çıktığı gibi her an birbiriyle çatışmaya hazır gibi görünen Sünni - Şii ayrımından sonra şimdi Sünniler arasında Katar’da Körfez’de yaşanan ayrışmalarla daha da atomize edilmiş bir İslam Dünyası ve bunun merkezinde bütün krizlerin ortasında bir sene önce hain bir çetenin teşebbüsüyle suikastına maruz bırakılmak istenen bu aziz ülke. İç içe geçmiş krizler halkası içindeyiz.”

Konya misyonu olan bir şehir

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yaptığı konuşmada, Konya’da güzel bir birlik ve beraberlik olduğunu, bu nedenle kurumlar arasındaki koordinasyon sayesinde Konya’nın sürekli yükseldiğini söyledi. Konya'nın misyonu olan bir şehir olduğunu aktaran Akyürek, şöyle devam etti; “Türkiye büyük Türkiye hedefine ulaşacaksa şehirlerimize önemli görevler düşüyor. En büyük görevler de Konya’ya düşüyor. Çünkü temel burada inşallah çatıyı da burada yapacağız.”

Büyüme ve istihdamı önemseyen reformlar bir an önce hayata geçmeli

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ise, Türkiye'nin yaşanan tüm olumsuz tablolara karşı ekonomik açıdan büyük direnç gösterdiğini ifade etti. 2017 yılının ilk çeyreğinde yaşanan yüzde 5'lik büyümenin önemli olduğunu söyleyen Okka, "Bu oran bizleri son derece umutlandırmıştır. Pek çok yatırımcıya ve uluslararası sermayeye ülkemize yatırım yapması açısından güven verecektir. Ekonomideki büyümenin artması, sürdürülebilir hale gelmesi için reel sektörü destekleyen, üretimi ve ihracatı önceleyen, büyüme ve istihdamı önemseyen reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Konya her şeye rağmen üreten gücünü yitirmedi

Düzenleyici kurumlar adına konuşan Konya SMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek de, dünyaya Konya’dan birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konya’nın her şarta rağmen üreten gücünü yitirmediği ifade eden Özselek; “Yerli ve milli duruşumuzla Türkiye’ye örnek olduk çünkü biz Konya’yız” dedi. Konya yatırımlarının bir an önce bitmesi için bürokratlardan destek isteyen Özselek; “Gelin birlik olalım birlikte yürüyelim” diyerek birliktelik çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından düzenleyici kurumlar, programa katılan 62. 63. ve 64. Hükümetler Başbakanı, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’na hediye takdim etti.