BİRLİKTE KONYA’YIZ PROGRAMININ 10’.SU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konya’nın Ankara’daki Konyalı Bürokratlarla buluştuğu “Birlikte Konya’yız” programının 10.’su gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, iki konunun altını çizdi. Türkiye’nin bir an önce hükümete kavuşması gerektiğini ve bu konuda hiçbir kırmızı çizgilerinin olmadığını ifade eden Elvan, yatırımların tamamlanması ile birlikte Konya’nın Türkiye’nin ikinci Marmara Bölgesi olacağını vurguladı.

Programa, düzenleyici kurumlar olan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik,  MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ile  Konya milletvekilleri ve Ankara’daki Konyalı bürokratlar katıldı.

‘Koalisyon hükümeti kurulmasında kırmızı çizgimiz yok’

Programda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan,  koalisyon hükümetinin kurulabilmesi için kırmızı çizgilerinin olmadığının altını çizdi. Ülkenin bir an önce hükümete kavuşmasını arzu ettiklerini ileten Elvan, bunu yaparken de bu zamana kadar elde edilen kazanımlardan hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını söyleyerek, “Koalisyonun kurulması yönünde gereken çabayı göstereceğiz. Ancak anlaşma sağlanamaması halinde bizim bugüne kadar elde etmiş olduğumuz kazanımların bir anlamda geri götürülmesinin istenmesi halinde, bu ülkenin geleceğinin bir anlamda daha karanlık bir ortama itilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Konya, Türkiye’nin ikinci Marmara Bölgesi olacak”

Son 12 yılda Konya’da önemli gelişmeler yaşandığına da dikkat çeken Elvan, tarım, sanayi hizmetler sektöründe yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yatırımların bitmesiyle birlikte Konya’nın Türkiye’nin ikinci Marmara Bölgesi olacağını vurgulayan Elvan, şunları kaydetti: “Konya'nın deniz ile buluşmasını sağlamak için Konya-Mersin Demiryolu Hattı Projesi’ni başlattık. Bu yılın sonu itibariyle Konya-Karaman hattı tamamlanmış olacak. Diğer yandan Konya-Karaman hızlı tren hattını 2016'nın ilk yarısından sonra hizmete açacağız. Diğer yandan Konya'yı hızlı tren ile Antalya'ya bağlayarak kalkınmasının önünü açacağız. Turizm faaliyetlerin artması için yine yüksek hızlı tren ile Antalya, Konya ve Kapadokya'yı birbirine bağlayacağız. Yatırımların bitmesi ile Konya, Türkiye'nin ikinci Marmara Bölgesi olacaktır."

“Ekonomik istikrar korunmalıdır”

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ile MHP Konya Milletvekili Prof. Dr. Sait Gönen’in ardından konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek de, ülke genelinde devam eden projelerin bir an önce tamamlanması, yeni projelerin üretilmesi ve yatırımların sürmesi için 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçlara göre sürecin hızlı yürütülerek, bir an önce tamamlanması gerektiğini aktardı. Katılımcı ve uzlaşmacı bir koalisyon hükümeti modelinin en akılcı çözüm olduğunu belirten Şimşek, “7 Haziran'dan sonra ortaya çıkan tablo iyi değerlendirildiğinde toplumsal bir fırsatın yakalanacağını düşünüyoruz. Şu anda koalisyon hükümeti en akılcı çözümdür. Hükümetin kurulmasının ardından ise yeni anayasa çalışmalarına, hukuk reformuna öncelik verilmeli ve mevcut ekonomik istikrar korunmalıdır. Bu noktada tüm partileri hassasiyete davet ediyoruz” diye konuştu.

“Konya, Türkiye’nin büyümesine en büyük katkı sağlayan İl”

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, Konya’nın Türkiye’nin büyümesine en büyük katkı sağlayan il olduğu bilgisini paylaşarak, “Konya ihracat artışıyla, sağladığı istihdamla, giderek büyüyen firmalarıyla tüm kurumların birlik ve beraberliği sayesinde dünyaya hızla açılan bir şehir. Konya’nın kalkınması için her bir kurum gereğini yerine getirmektedir” dedi.

Programın ardından düzenleyici kurumların başkanları tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan’a hediye takdim edildi ve toplu fotoğraf çektirildi.