Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

BU OKULDAN MEZUN OLAN İŞSİZ KALMAYACAK

BU OKULDAN MEZUN OLAN İŞSİZ KALMAYACAK

2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde eğitim hayatına başlayan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Konya Organize Sanayi (KOS) Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle proje okulu ilan edildi. Artık müfredatında ve yönetiminde sanayicilerin de söz sahibi olacağı okulun idareci ve öğretmen atamalarında nitelik ön şart olarak aranacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 Mayıs 2017 tarihli oluru ile proje okulu ilan edilen mesleki ve teknik anadolu lisesi hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, artık sanayicilerin ihtiyacı olan vasıflı insan kaynağının bu okuldan yetişeceğini ve bu okuldan mezun olanların işsiz kalmayacağını söyledi.

KOS’taki mesleki ve teknik anadolu lisesinin Türkiye’de proje okulu ilan edilen 8’inci okul olduğu bilgisini paylaşan Kütükcü, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Hem öğrenciler, hem öğretmenler teşvik edilecek

Türkiye’nin üçüncü büyük OSB’si olan ve 562 fabrikanın üretim yaptığı KOS’taki liseyi Konya’nın en çok tercih edilen meslek lisesi haline getirmek için hem öğrencileri hem de öğretmenleri teşvik edici mekanizmalar hayata geçireceklerini anlatan Kütükcü, “Bugüne kadar okulumuzun eğitim alt yapısını geliştirmek amacıyla çok önemli yatırımlar yaptık. 600 öğrenci kapasiteli ve 20 derslikli lisemize, 4 atölye binası kazandırarak, öğrencilerimizin sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda pratik ağırlıklı bir eğitim sürecinden geçmesini sağladık. Ayrıca 200 kişi kapasiteli öğrenci yurdu ve sosyal tesis alanları ile lisemiz, son derece modern bir yapıya kavuştu. Öğrencilerimize ücretsiz servis imkanı sunuyor, burs ve istihdam garantisi veriyoruz. Eğitimci niteliğini artırmak ve daha kaliteli bir eğitim süreci yürütmek için öğretmenlerimizi de teşvik edecek yeni mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz lisemizi şehrimizin en çok tercih edilen meslek lisesi haline getirmek” şeklinde konuştu.

Dijital laboratuar kurma çalışmaları yürütülüyor

Kütükcü, bölgedeki mesleki ve teknik anadolu lisesinde geleceği kurguladıklarının altını çizerek, sözlerine şu şekilde devam etti:  “Dünya artık 4. Sanayi Devrimi sürecine fiilen girmiş durumda. Sanayinin hızla dijitalleşmeye başladığı bu dönemde, insan kaynağının niteliği de değişecek. Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak bir yandan sanayimizin mevcut nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için çalışırken, aynı zamanda da Mesleki Eğitimde Endüstri 4.0 vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda bölge okulumuzda mevcut atölyelere ek olarak bir de Dijital Laboratuar kurma çalışmaları yürütüyoruz.”