BÜYÜK BULUŞMANIN 11.Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konya’nın, Ankara’daki Konyalı Bürokratlarla buluştuğu “Birlikte Konya’yız” sloganıyla gerçekleştirilen iftar programının 11.si gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, MÜSİAD Konya Şubesi ve Konya SMMMO tarafından düzenlenen iftar programına katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terörle mücadele kararlılık mesajı verirken, Konya yatırımlarının da aksamadan devam edeceğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın konuk olduğu programa, düzenleyici kurumlar olan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik,  MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek ile Konya milletvekilleri ve Ankara’daki Konyalı bürokratlar katıldı.

Bu mücadeleden son teröristi yok edinceye kadar vazgeçmeyeceğiz

Programın açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konyalı hemşerileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Elvan, “Ramazan ayında gözü dönmüş caniler birlikteliğimizi ve huzurumuzu hedef almaktadır. İnsanlıktan nasibini almamış, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan bu hainler İstanbul'da vatandaşlarımızı katlettiler. Bu aziz millet, bu büyük devlet böyle saldırılara boyun eğecek değildir. Bilakis bu saldırılar bizim daha çok kenetlenmemizi sağlıyor. Bizim terörle mücadele azmimizi daha da arttırıyor. Emin olun bu mücadeleden son teröristi de yok edinceye kadar vazgeçmeyeceğiz. Biz diğer ülkelerden de aynı kararlılığı bekliyoruz. Bu örgütlerin ne dili, ne dini, ne de ırkı var. Her an her yerde ortaya çıkabilirler. Bunlara karşı başarılı olmak için topyekün mücadele şart" şeklinde konuştu.

Konya’nın hiçbir yatırımı yarım kalmayacak

Konya'ya yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi veren Elvan, "Konya'nın hiçbir yatırımı yarım kalmayacak. Bunlar yarım kalmayacağı gibi, yeni yatırımlar da süratle yapılacak. Bu konuda Kalkınma Bakanı olarak her türlü sorumluluğu üstleniyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan, Konya'daki ulaşım altyapısı ve sulama projelerine ilişkin çalışmalara yoğun şekilde devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Teröre en iyi cevap, bu iftar buluşmasıyla veriliyor

Daha sonra konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, bu coğrafyada ayakta kalmak için gözleri dört değil sekiz açmak gerektiğini belirterek, bin yıl önce batıdan haçlıların, doğudan Moğolların buraya gelmeye çalıştığını söyledi. “Nasrettin Hoca herhalde boşuna söylemedi, 'burası dünyanın merkezi' diye. Bu coğrafya arzın merkezi" diyen Sorgun, teröre en iyi cevabın da Konya'nın bu iftar buluşmasında verdiğini belirtti. İftarda Türkiye'den bir kesit verildiğini ifade eden Sorgun, Türkiye ile kimin uğraşırsa mutlaka karşılığını göreceğini dile getirdi.

Bu program ile bir olduğumuzu herkese gösteriyoruz

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ise, Türkiye’nin büyümesinin ve gelişmesinin durdurulamayacağını kaydetti. Terör eylemlerine karşı hiçbir zaman korkmadıklarını ve yılmadıklarını aktaran Şimşek, “Bu programımızda da dosta düşmana dimdik ayakta olduğumuzu gösteriyoruz. Konya olarak bir olduğumuzu, iri olduğumuzu, diri olduğumuzu herkese buradan gösteriyoruz. Sonucu ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle, paralel yapıyla mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini söylemek istiyorum. Her köşesi aziz şehitlerimizin kanıyla bulanan aziz toprağımızın ne bölünmesine ne de parçalanmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.  Her sene ramazan ayında Konyalılar olarak başkentte buluştuklarını ve paylaşma duygusunu yeniden tattıklarını söyleyen Şimşek, "İftar sofraları yalnızca yemek sofraları değildir. Oruç nasıl yalnızca aç kalmak değilse iftarda sadece yemek değildir. İftar sofraları aramızdaki kardeşlik bağını temsil ediyor. Ramazanda yaşlı, genç, zengin, fakir hepsi bir arada bulunabiliyor. İftarın bir anlamı da sabrın sonundaki selamettir. Allah'tan bizi iftarda bir araya getirdiği gibi cennette de bir araya getirmesini niyaz ediyoruz" dedi.

Türkiye teröre boyun eğmeyecektir

Düzenleyici kurumlar adına konuşan Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ise,  birlikte Konya oldukları için mutlu olduklarını ancak, terör saldırıları nedeniyle de hüzünlü olduklarını ifade etti. Yaşanan terör olayları karşısında milletin ferasetli duruşunu göstermeye devam edeceğini bildiren Çevik, “Türkiye bu olaylara karşı birdir beraberdir. Türkiye ulusal güvenliğini koruyacaktır. Nereden gelirse gelsin teröre boyun eğmeyecek ve haklı davasından vazgeçmeyecektir. Bu bir iktidar veya muhalefet meselesi değildir. Bu bir ülke meselesidir. Bu ülkenin üreten, ticaret yapan iş dünyası ve STK'lar olarak bizlerin en büyük hedefi terörün kalıcı biçimde yok olmasıdır. Devletimizin terörle mücadele konusunda attığı adımları destekliyor, bu mücadelenin kararlılıkla devam etmesini istiyoruz. Ayrıca bu süreçte başta siyasiler olmak üzere toplumun her kesimini sorumluluk almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenleyici kurumlar tarafından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a hediye takdim edildi. Protokol üyelerinin toplu fotoğraf çektirmesinin ardından program son buldu.